Het stadhuis in Rotterdam in de avond met bomen met kerstverlichting
  • Fietsfact

Beleef een winterse kerstvakantie in Rotterdam

Het is kerstvakantie en daarom is er extra veel leuks te beleven in Rotterdam. In dit artikel vind je een overzicht van de leukste winterse activiteiten. Pak jezelf lekker in, grijp je fietslampjes en ga op pad!

Zin in een sportieve dag? Stop je schaatsen snel in je fietstas, want IJsvrij is terug in Rotterdam. Tot en met 8 januari 2023 kan je op de schaatsbaan bij Plein 1940 jouw schaatskunsten laten zien. Kan je nog niet schaatsen? Geen zorgen, dat kan je hier ook leren. Informatie over de openingstijden en ticketprijzen vind je op de site.

Leer hoe je een boek schrijft

Droomt jouw kind ervan een boek te schrijven? Op 7 januari leren jonge Rotterdammers tussen 9 t/m 12 jaar alles over schrijftechnieken, onderzoeken en experimenteren. De workshop is bij de Centrale Bibliotheek en duurt van 11.00 – 12.30 uur. De kosten zijn €2,50 voor leden en €5,00 voor kinderen die geen lid zijn. Een superleuke kerstvakantie activiteit: Voor je het weet schrijf je een boek! De centrale bibliotheek is makkelijk bereikbaar met de fiets.

Winter aan de Kade

Stap op de fiets en rijd naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Hier geniet je tijdens de kerstvakantie van een lekker warm drankje, zoals chocolademelk of glühwein. Neem ook een kijkje bij de nieuwe tentoonstelling van het museum: ‘bestemming havenstad’. Je leert alles over het verleden, heden en de toekomst van havenstad Rotterdam.

Een winterse speurtocht

Ga op ontdekkingstocht door Trompenburg. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen hier meedoen aan een winterse speurtocht. Onderweg beantwoorden ze vragen en doen ze leuke opdrachtjes. Na afloop staat er warme chocolademelk klaar. Meedoen kan van 23 december t/m 1 januari en kost €1,50 per kind (exclusief reguliere entreeprijzen). Je fiets kan je parkeren bij de ingang.

Natuurlijk kan je ook een stuk een rondje fietsen in Rotterdam tijdens de kerstvakantie. Ontdek bijvoorbeeld alle met kerstverlichting versierde plekken in Rotterdam tijdens onze fietsroute. Fijne kerstvakantie!