• Fietsfact

De leukste fietscafés van Rotterdam

Tijdens je fietstocht een lekker bakkie halen? Dat is geen probleem in Rotterdam, want je vindt veel verschillende fietscafés in onze stad. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.

Rotterdamse koffie tussen de mooiste fietsgadgets

Ben je een liefhebber van goede ontbijtjes met uitzicht op luxe fietsgadgets van bekende wielermerken? Dan is er maar één plek waar je naartoe moet: de Giraffe Coffebar & Bombabomba Cycling Boutique in de Hoogstraat.

Een mooie samenwerking tussen twee bijzondere merken. Ideaal voor een luie zondagochtend met oer-Rotterdamse koffie, of juist een lekkere kop thee als sportieve aftrap van een mooie fietsroute. Elseline van Giraffe Coffee vertelt: “Er komen veel verschillende mensen hun dagelijks kopje koffie of thee drinken. Het is als een soort huiskamer, met een speelse en relaxte sfeer. Buurtbewoners, gezinnen en sportieve fietsers weten ons te vinden.” De Cycling Club komt hier regelmatig op zondag bij elkaar om samen een themaroute te fietsen. Kijk voor meer informatie op BombaBomba Cycling.

Gezellige koffiebar met luxe fietsgadgets.

Van binnenbandje tot dadelbonbon

Aan de Bergweg in Rotterdam vind je Coppi Koffie, vernoemd naar de bekende Italiaanse wielrenner Fausto Coppi. Je kunt hier terecht voor koffie en wat te eten, maar ook voor alles wat met fietsen te maken heeft. “Het allerbelangrijkste als je gaat fietsen, is een heerlijke bak koffie vooraf. Daarnaast hebben we allerlei lekkers speciaal voor fietsers, zoals zelfgebakken koekjes, reepjes en dadelbonbons. Deze zijn voedzaam, zodat je er weer even tegenaan kan. Daarnaast verkopen we bidons, gereedschap, fietssokken, fietskleren en bijvoorbeeld binnenbandjes. Bij ons is de fietser dus van alle gemakken voorzien”, vertelt Yoram. “Maar we hebben ook een buurtfunctie. Er komen veel mensen uit de omgeving die gewoon een koffietje komen halen bij ons.”

fietscafe-coppi-koffie-in-rotterdam-van-binnen

Wachten op de fietsenmaker

Fietscafé de Aveling in Hoogvliet zit naast een fietsenwinkel. Handig, want zo kan je een taartje of broodje eten terwijl je fiets gemaakt wordt. “Wij serveren doordeweeks lunch, koffie en zelfgebakken taartjes en koekjes. Onze bezoekers zijn voornamelijk fietsers, maar er komen ook veel wandelaars of oudere mensen die ons een bezoekje brengen.” Dat hier mensen met een beperking werken maakt dit café uniek en daarom extra leuk om te bezoeken. “Je moet soms ietsje langer wachten op je bestelling, maar uiteindelijk komt het helemaal goed en mensen komen graag terug.”

Ze noemen koffie ook wel legal doping voor wielrenners.

Legale doping op díe fiets

In hartje Rotterdam vind je FiveFiveFive. Eigenaar Rolf startte dit fietscafé vanwege zijn liefde voor fietsen én koffie. “Ik heb twintig jaar ervaring met fietsen, begon ooit met bmx rijden en heb mijn hele leven dit soort gevaarlijke sporten gedaan. Nu doe ik alleen nog dingen die ik leuk vind en daar is dit onderdeel van.”

Je kunt bij FiveFiveFive terecht voor koffie, speciale voeding en alles wat met fietsen te maken heeft. “Wij bouwen en repareren fietsen. Daarnaast bieden we workshops en trainingen aan en we maken eten dat past bij een sportieve leefstijl. We hebben bijvoorbeeld vegan en eiwitrijk eten, zoals herstelshakes. Dit kunnen de fietsers krijgen nadat ze een training hebben gevolgd.” Rolf weet als geen ander wat zijn gasten nodig hebben. “Bij ons kan je terecht voor de allerbeste koffie, want dat is wat je als fietser nodig hebt. Ze noemen koffie ook wel legal doping voor wielrenners. Fietsers trappen niet voor niets 8 tot 10 watt meer als ze vooraf een espresso hebben gehad. Beter kan je niet beginnen aan je fietstocht.”

uitzicht-vanuit-het-raam-van-fietscafe-fivefivefive-in-rotterdam

Fietscafés in Rotterdam