De Markthal in Rotterdam met op de voorgrond bomen met rode en gele bladeren
  • Fietsfact

Geniet van de herfstvakantie in Rotterdam

Het is herfstvakantie in Rotterdam en daarom is er een heleboel leuks te doen in onze stad. Wij maakten een overzicht van alle gezellige activiteiten voor jong en oud. Spring snel op de fiets en maak er een actieve herfstvakantie van!

Lekker bewegen

Weer eens iets anders dan fietsen: tijdens de Skateweek van 23 t/m 26 oktober geven leraren van Skateland Rotterdam dagelijks les in de ochtend. Je hebt geen skate-ervaring en geen skateboard nodig om mee te kunnen doen. Dit is voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Meer informatie over de Skateweek vind je hier. De Skatehal is goed bereikbaar met de fiets.

Bezoek Magic Circus

Het Rotterdamse Stadscircus is terug met een nieuwe voorstelling: “Ho, ho, HO!” Je bekijkt deze voorstelling van 22 oktober t/m 26 oktober op het Heemraadsplein. Tijdens de voorstelling zie je dans, illusies, acrobatiek, acts in de lucht én sneeuw. Dat moet wel een bijzondere voorstelling zijn! Het Magic Circus is óók leuk voor kinderen. Kaartjes koop je via de website en met de code FIETS ontvang je ook nog eens €3 korting!

Foto: Piet Hein

Ontdek Cinekid Festival 2022

Van 22 oktober t/m 30 oktober is het Cinekid Festival 2022. Dit is een film- en mediafestival voor (groot)ouders en kinderen van 3 tot en met 14 jaar. Samen ontdekken jullie de mooiste films en series. Kinderen kunnen ook op ‘safari’ in het Medialab. Dit is een digitale speeltuin met games, apps en workshops. Het programma van het Cinekid Festival vind je hier. Kom op de fiets naar Lantarenvenster, voor de deur zijn er meer dan genoeg fietsparkeerplekken.

Wandel door Rotterdam

Wil je als ouder even opladen na een week herfstvakantie? Dan kun je elke dinsdagochtend tot rust komen tijdens een fijne wandeling met praktisch filosoof Leo Hollander. De wandeling start vanaf de Botanische tuin in de Afrikaanderwijk. De route is iedere keer weer anders en ook de gesprekken en wat je tegenkomt onderweg is nooit hetzelfde. Je vertrekt om 10.00 uur, meelopen is gratis. Vooraf aanmelden hoeft niet. Je fiets kan je tijdens de wandeling parkeren bij de botanische tuin. Als je nog vragen hebt kan je contact opnemen met monique@gezondnatuurwandelen.nl

Natuurlijk kan je ook gewoon lekker een rondje gaan fietsen in de herfstvakantie. Fiets bijvoorbeeld onze route langs Rotterdamse street art of ontdek parken in onze stad tijdens de parkenroute. Fijne vakantie!