• Fietsfact

Wat is Rocycle?

Rocycle is misschien wel hét alternatief voor de Rotterdammer die nooit tegenwind of lekke banden wil, maar wel van bewegen houdt. Het is hard trappen, zonder van je plek te komen, op energieke muziek in een donkere studio. Rocycle is overgewaaid uit Amerika. Sinds 2020 kun je ook in Rotterdam losgaan op de trappers.

Op de Mariniersweg kun je meerdere keren per dag een feestje bouwen op de fiets. Wie zich bij de balie meldt voor een sessie, krijgt eerst speciale fietsschoenen te leen waarmee je stevig op je trappers ‘klikt’. Dat is maar goed ook, want het grootste deel van de les zit je niet op het zadel van je spinningfiets maar ‘sta’ je op je trappers.

Beuken op muziek

Eenmaal in de schaars verlichte zaal kies je je plek: lekker actief vooraan of in de relatieve rust achteraan het peloton. Je klimt op een van de vaststaande fietsen en maakt je op voor 45 tot 60 minuten beuken op meeslepende muziek. Zitten, staan, gewichten gebruiken, fietsen met je versnelling in het zwaarste verzet of push-ups doen op je stuur: het komt allemaal voorbij. De instructeur en de voorste fietsers houden je bij de les en in het tempo. ‘You can do it!’ Aan het eind van de sessie rek en strek je nog even goed, met de fiets als hulpmiddel.

Gebruik Rocycle als opstapje naar leuke korte of lange fietsritten in de buitenlucht.

Rijden op de energie van het peleton

Het idee achter Rocycle is dat je even helemaal aan niets hoeft te denken en dat je binnen een uur als herboren naar buiten loopt. Het is een perfect alternatief voor iedereen die van fietsen houdt, maar niet afhankelijk wil zijn van het weer of andere ‘ongemakken’. Toch kun je Rocycle ook gebruiken als opstapje naar leuke korte of lange fietsritten in de buitenlucht. Pak eens de fiets naar je werk en zet een opzwepend muziekje op (blijf uiteraard wel alert op je omgeving). oor je het weet ben je in record-tempo op de plek van bestemming. Of ga goed verlicht in het donker op pad en doe de bruggenroute voor wat flinke spiertraining. .

Een leuke uitdaging

Handig om te weten: Rocycle is geschikt voor iedereen: van superfitte fietsers tot beginnende sporters. De fietsinstructeurs moedigen je tijdens de les aan om nét dat tikkeltje harder te fietsen. Een krachtige en leuke ervaring in één. Nieuwsgierig?  Lees hier meer over Rocycle of boek jouw eerste sessie.