twee-fietsers-naast-elkaar

Fietslessen in Rotterdam

Nederland is een fietsland. Maar wat als je niet kan fietsen? Dan ga je natuurlijk op fietsles! Er zijn verschillende plekken in Rotterdam waar je terecht kunt.

De gemeente Rotterdam werkt samen met partners aan een groter aanbod van fietslessen in de Rotterdamse wijken. Houd deze webpagina in de gaten; we vullen hem steeds aan met nieuwe initiatieven.

De Fietsersbond
Wil je leren fietsen? Dat kan bijvoorbeeld bij de Fietsersbond. Je leert fietsen op een veilige en stille plek, al dan niet met je eigen fiets. Zo kun je zelfverzekerd en verantwoord aan het verkeer deelnemen. Meer weten over deze fietslessen? Neem dan contact op met Beer Pijpker via fietsschool010@gmail.com.

Voorlichting op basisscholen
De gemeente heeft een pakket met lessen en algemene informatie ontwikkeld voor Rotterdamse basisscholen. Op een interactieve en speelse manier kunnen kinderen uit groep 1 tot en met 8 les krijgen over het verkeer. Kijk op Verkeersmenu010 | Rotterdam.nl voor meer informatie.

Je eigen kind leren fietsen
Het kan best spannend zijn om je kind te leren fietsen. Hoe pak je het aan en welke voorbereidingen zijn nodig? Wij geven je een aantal tips: De eerste fietsles voor je kind | Rotterdam op díe fiets (rotterdamopdiefiets.nl).

Rotterdammers leren fietsen?
Voor fietslessen zijn natuurlijk leraren nodig. Wil jij fietstrainer worden en vrijwillig Rotterdammers leren fietsen? Fijn! Meld je aan op Fietsles — Sportbedrijf Rotterdam, Vanaf begin 2024 gaan de gemeente Rotterdam en Sportbedrijf Rotterdam vrijwilligers opleiden tot fietstrainer, zodat nog meer Rotterdammers op díe fiets kunnen stappen.