De-kralingse-plas-in-Rotterdam
 • Fietsroute

Even op adem komen met drie korte fietsrondjes

Heb jij het even helemaal gehad met al dat binnen zitten? Fiets dan een van de drie korte routes en kom even op adem in de buitenlucht.

Route stadspark de Oude Plantage

Deze fietsroute is 11,8 km. Je begint en eindigt bij Rotterdam Blaak. Onderweg fiets je via de Kralingse Plas naar de Oude Plantage. Beide zijn heerlijke plekken om langs te fietsen, met veel groen en water. Stap even af voor een rustmomentje en snuif de stadse natuur op. Wist jij dat het gebied van de Oude Plantage al in 1688 is gekocht door onze stad? Uiteindelijk is het park in 1769 aangelegd, dit was het eerste stadspark van Rotterdam

Tijdens de fietstocht kom je ook nog eens langs leuke restaurants en cafés waar je iets lekkers kan afhalen. Bij Brasserie Woodz kan je even opwarmen met warme choco. Pannekoekhuis De Nachtegaal heeft koffie en pannenkoeken voor tijdens het fietsen.

Stap op de fiets!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur

Dwars door het Zuiderpark

In 13,5 km fiets je vanaf Rotterdam Blaak naar het Zuiderpark en weer terug. Op de heenweg fiets je over de Erasmusbrug en op de terugweg kom je door de Maastunnel. Het Zuiderpark is ongeveer 430 voetbalvelden groot, dat maakt het een van de grootste stadsparken van Rotterdam. Je geniet hier van bos, gras, sportvelden en volkstuinen. Zin in een pauze? Haal dan wat lekkers bij De Bonte Keukentafel, hier hebben ze heerlijke warme chocolademelk met slagroom.

Fiets deze route!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur

Het oudste stukje Rotterdam

Dit rondje brengt je vanaf Rotterdam Blaak door het centrum van Rotterdam zo naar Delfshaven. Deze prachtige jachthaven is een van de weinige stukjes van Rotterdam die het bombardement van 1940 doorstaan heeft. Dit maakt het een gezellige omgeving om doorheen te fietsen. Deze fietsroute is in totaal 10,3 km; je bent dan iets meer dan een halfuur onderweg.

Maak dit fietsrondje!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur

Beschrijving route Oude Plantage

Je fietsrondje begint bij Rotterdam Blaak, je fietst hier richting de Burgemeester van Walsumweg. Bij het eerste grote kruispunt ga je links, richting de Boezemweg. Volg de Boezemweg tot je bij het volgende kruispunt aankomt, hier ga je rechts richting de Gerdesiaweg. Je fietst heel kort op deze weg, omdat je gelijk weer linksaf slaat richting de Vredenoordkade. Blijf op de Vredenoordkade tot deze overloopt in de Sophiakade, daarna de Libanonweg en vervolgens de Karmelweg. Als je bij de rotonde aankomt sla je rechtsaf, naar de Kralingse Plaslaan. Hier fiets je lekker langs het water.

Volg de Kralingse Plaslaan tot je bij de rotonde aankomt, ga links op de rotonde, richting de Plaszoom. Blijf deze weg lang volgen, op een gegeven moment sla je rechtsaf, richting het Gazellelaantje. Je volgt het Gazellelaantje tot je bij het Konijnenlaantje komt, hier sla je links in. Aan het einde hiervan ga je weer linksaf, richting de Pr. Beatrixlaan. Fiets deze weg uit en sla uiteindelijk linksaf de Kralingseweg op. Als je bij het grote kruispunt aankomt, ga je rechtsaf, richting de Kralingse Zoom. Sla op een gegeven moment linksaf naar de ’s-Gravenweg. Sla vervolgens weer linksaf, richting de Laan van Woudestein. Hier blijf je een tijdje op fietsen, uiteindelijk kom je dan bij de Oude Plantage uit.

Eenmaal hier volg je de Rijsakkerlaan met de bocht mee, aan het einde sla je rechtsaf de Plantagelaan op. Volg de weg tot deze overloopt in de Maasboulevard. Blijf de weg volgen en ga rechstaf als je bij de Andre van der Louwbrug aankomt. Nu ben je weer terug bij het beginpunt.

beschrijving Route Zuiderpark

Je route start bij Rotterdam Blaak, je vertrekt richting blaak en slaat dan linksaf de Schiedamsedijk op. Je volgt deze tot je bij de Erasmusbrug komt, deze steek je over. Aan het einde ga je rechts met de bocht mee. Bij het kruispunt ga je ook rechtdoor de Dordtselaan op. Je blijft rechtdoor fietsen de Strevelsweg op. Aan het einde van de Strevelsweg fiets je rechtdoor, het fietspad op dat om het Zuiderpark loopt.

Bij het eerste kruispunt dat je tegenkomt in het Zuiderpark, ga je rechtsaf. Je blijft dit fietspad volgen. Bij de Zuiderparkweg sla je rechtsaf. Fiets dan de Dorpsweg op, je slaat linksaf bij de Doklaan. Volg de Doklaan tot je bij de Maastunnel komt, deze fiets je in. Ga de tunnel door en fiets als je er uit komt op de Baden Powellaan.Ga op de rotonde rechtdoor en fiets verder over de ’s-Gravendijkwal. Bij het kruispunt ga je rechts richting de Rochussenstraat. Volg deze straat tot je weer op Blaak komt, dan ben je weer terug bij het beginpunt.

beschrijving Route delfshaven

Start je rondje bij Rotterdam Blaak, fiets dan richting Blaak, sla vervolgens linksaf richting de Schiedamsedijk. Fiets even op deze weg en ga vervolgens linksaf de Westzeedijk op. Bij de rotonde ga je rechtdoor, daardoor blijf je op de Westzeedijk. Ga vervolgens rechts richting de Pieter de Hoochweg. Op de eerstvolgende rotonde ga je linksaf richting de Willem Buytewechstraat. Steek over bij de Achterhavenbrug. Aan het einde van de brug ga je rechts richting de Havenstraat.

Hier aan het einde ga je links naar de Schiedamseweg. Ga vervolgens na een stukje de weg gevolgd te hebben, rechtsaf de Mathenesserweg. Volg deze weg en steek ook de brug over. Als je de brug over bent ga je rechts, naar de Vierambachtsstraat. Volg deze straat tot deze overloopt in het Middellandplein. Sla vervolgens linksaf op de Henegouwerlaan. Ga daarna rechtsaf richting Weena. Volg Weena tot je bij de grote rotonde komt, hier ga je ook weer rechtsaf, naar de Coolsingel. Vervolgens sla je weer linksaf bij de Meent en rechtsaf naar de Westewagenstraat. Steek vervolgens de Krattenbrug over en ga daarna rechts, fiets het Grotekerkplein op en vervolgens ben je weer terug bij je beginpunt.