Uitzicht op de molens aan de Molenviergang in Zevenhuizen.
  • Fietsers aan het woord
  • Fietsroute

De favoriete route van Faaria

In Fietsers aan het woord nemen allerlei Rotterdamse fietsers ons mee in hun wereld op de trappers. Faaria Chand laat ons haar favoriete route langs de Rotte zien, op de tandem!

“Het rondje Rotte wordt vaak als aanrader genoemd en dat vind ik niet gek. Ik ben geregeld ergens rondom de Rotte te vinden en er is altijd bedrijvigheid. Je bent er vanuit alle hoeken van de stad erg snel. Als je start vanaf de Willemsbrug en een volledig rondje doet, dan ben je zo’n 35 km heerlijk aan het trappen. Een fijne afstand die voor veel fietsers goed te doen is.

Ik start deze rustgevende route langs de Zevenhuizerplas, vanuit de wijk Nesselande. Daar kun je vooraf nog even wat drinken of ontbijten voordat je op de fiets springt. Je hebt er ook nog eens uitzicht over de grote plas, met een paar strandjes aan beide kanten.

De natuur horen

Ik fiets mijn route meestal langs de lange boulevard van de plas. Zo kom je vanzelf in de polder terecht, waar de uitgestrekte groene vlaktes met vogels en water een mooi uitzicht geven. Direct weg uit de drukte van het dagelijks leven. Ik hoor alleen maar de natuur: het ruisen van het riet, de kikkers en de meerkoeten.

Eenmaal bij de Willem-Alexander Baan zijn er verschillende roeiers die hun roeiboot klaarmaken om het water op te gaan. Leuk om te zien voor de afwisseling! Achter iedere bocht staat er weer iets nieuws te wachten waaraan je je ogen de kost kan geven. En ook als wielrenner heb je er een mooie route aan, met weinig ander verkeer waardoor je lekker kan doortrappen.

De Molenviergang

De route gaat verder langs de Molenviergang; een begrip als je uit de regio komt. Het is een mooi, ‘typisch Hollands’ plaatje om naar te kijken. Vanaf de brug waar je de bocht om gaat om aan je terugweg te beginnen, heb je prachtig uitzicht over de Rotte en deze vier molens, die gebouwd zijn rond 1722. Vind je het tijd om weer even de benen te laten rusten? Dan kun je bij een van de restaurantjes langs het water even uitrusten en bij lekker weer op het terras zitten.

Ook kom je hier, net als op de heenweg, langs een van de Rotte Kijkers. Dit zijn uitkijkpunten over de Rotte waar je prima even kunt pauzeren als je dit niet bij een restaurant wil doen, omdat je bijvoorbeeld liever wilt picknicken. Ze zijn niet te missen en vertellen allemaal een uniek verhaal over het gebied waar je bent. Er wordt door middel van de Rotte Kijkers aandacht gevraagd voor de schoonheid van de mooie rivier de Rotte en de verschillende soorten landschappen.

Ik raak niet uitgepraat over dit gebied. Er is zoveel te zien, er zijn zoveel verschillende soorten natuur te vinden en het gebied is toegankelijk voor iedereen. En dat is helemaal fijn als je regelmatig op een tandem of duofiets rijdt!”

Faaria is 32 jaar en een trotse Rotterdammert. Als kind fietste ze al graag. Ze fietst regelmatig richting de Eendrachtspolder, het Lage Bergse bos, het Hoge Bergse bos of de Zevenhuizerplas. Op haar Instagram @faaria_c post ze foto’s van waar ze wandelt of fiets. Volg haar op Instagram!

 

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Landelijk
  • - uur
  • - uur