• Fietsroute

Feestelijke decemberroute

De maand van bij de kachel zitten met warme chocolademelk is weer aangebroken. Toch zin in een frisse neus? Spring dan op díe fiets voor een kort tochtje in kerstsferen, langs de feestelijk verlichte straten van Rotterdam.

 1. Binnenrotte
  Het decemberrondje begint op de Binnenrotte, waar de plaatselijke horeca flink uitpakt met kerstlampjes. Ster van de show is de Markthal, met een enorme kerstboom van licht boven de ingang van het pand.
 2. Oude Haven
  Van de Binnenrotte gaat de tocht door naar de ingang van de Oude Haven. Voetgangersgebied, maar zeker de moeite waard om de fiets even op slot te zetten en de feestelijk verlichte kades te bewonderen. Volg daarna de route naar de Wijnhaven (Hertekade). Daar liggen een paar mooie schepen, nu fraai verlicht met lampjes langs de masten en de reling.
 3. Maritiem Buitenmuseum
  Bij de Scheepsbrug (het Rotterdamse monument waarin jarenlang het Jongenskoor repeteerde) ga je rechtsaf de Schiedamsedijk op. Je fietst langs het Maritiem Buitenmuseum dat helemaal in kerstsfeer is. Stap even af, ga met je fiets op de stoep staan en neem je tijd. Want hoe langer je kijkt, hoe meer lichtjes je ziet!
 4. Stadhuis
  De Schiedamsedijk gaat na het Buitenmuseum over in de Coolsingel. Blijven fietsen, dan kom je vanzelf langs de grote kerstboom bij het stadhuis. Aan de andere kant van de Coolsingel zie je de verlichte Koopgoot en het stralende pand van de Bijenkorf.
  Al koude vingers? Dan fiets je vanaf hier eenvoudig weer terug naar de Binnenrotte. Maar voor de liefhebbers plakken we er een bonusbochtje aan vast.
 5. Centraal Station
  Een buitenbocht om het winkelcentrum leidt langs het Centraal Station. Of daar weer een kerstboom te bewonderen is dit jaar, was bij het schrijven van het artikel nog niet zeker. Maar ook Central Plaza tegenover het station ziet er bijzonder feestelijk uit. Spot jij Mickey Mouse?
 6. Sophia Kinderziekenhuis
  Een mooie Rotterdamse traditie is de verkoop van lichtjes in de kerstboom voor het Sophia Kinderziekenhuis. Leuk om even langs die beroemde boom te fietsen! De opbrengst is zoals elk jaar bedoeld om het leven van zieke kinderen iets comfortabeler te maken. Dit jaar staat een speciale 3D-printer op de verlanglijst waarmee medicijnen voor kinderen op maat en smaak kunnen worden gemaakt.
 7. Eendrachtsplein
  Het beeld Santa Claus oftewel Kabouter Buttplug op het Eendrachtsplein is natuurlijk van zichzelf al behoorlijk ‘kerstig’. Maar van de bijpassende gekleurde kerstverlichting boven de Binnenweg vrolijk je echt op. De route gaat verder richting de Blaak, bij de Binnenrotte. Als het goed is, is je neus nu fris genoeg om weer bij de kachel te kruipen. Rotterdam Op díe fiets wenst je fijne feestdagen!

 

Fiets deze route!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur