Marijn-tijdens-een-veldrijd-wedstrijd
  • Fietsroute

Fietsroute langs de Oude Maas

De 24-jarige Marijn Snijders woont in Capelle aan den IJssel en springt graag op de fiets. Zijn favoriete route loopt langs de Oude Maas, om Rotterdam heen.

Marijn maakt wekelijks heel wat kilometers. Dat doe hij niet altijd alleen, hij fietst regelmatig samen met zijn fietsvereniging RWC Ahoy. Hier zijn zowel wielrenners als veldrijders welkom. De vereniging heeft een eigen parcours waar Marijn graag te vinden is. Toch fietst hij het liefst buiten Rotterdam: “Dan kan ik lekker doorfietsen.”

Heerlijk rondje buiten de stad

Zijn favoriete rondje van 53 km start bij de Beneluxtunnel en eindigt bij de Van Brienenoordbrug. “Deze route fiets ik best vaak, je rijdt dan langs de Oude Maas. Het is daar echt heerlijk fietsen langs het water en het is er een stuk rustiger dan langs de Rotte. De natuur onderweg is heel mooi, het fietspad is goed en je komt nog eens ergens. Je bent echt buiten te stad, maar je kan toch de hele tijd de skyline van Rotterdam zien.” Tot slot eindigt de route voor de echte fanaat met een leuke finish. “Het einde van deze route is bij de Van Brienenoordbrug. Als je hier met een groepje naartoe fietst, kan je aan het einde een sprintje omhoog doen. Dan is het echt af.” Vanwege de lengte van deze route is een goede (wielren)fiets belangrijk.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur

Deze fietstocht start bij de Beneluxtunnel, je fietst de brug over en eenmaal aan de overkant sla je rechtsaf richting de Butaanweg. Deze volg je tot aan de Vondelingenweg, hier sla je rechtsaf. Je volgt de Vondelingenweg tot aan de Aveling en gaat deze weg aan je linkerhand dan in. Je volgt deze weg heel kort en iets na de McDonald’s sla je rechtsaf het fietspad op. Dit fietspad blijf je volgen tot je bij de Constanzastraat komt. Bij Arboretum Hoogvliet sla je rechtsaf en fiets je hier omheen, de Herikweg op. De Herikweg volg je voor lange tijd, daarna fiets je verder richting de Vuurvlinderweg.

Je verlaat de Vuurvlinderweg en komt dan op het fietspad terecht dat langs de Oude Maas loopt, dit fietspad volg je helemaal tot aan het Oude Maaspad. Het Oude Maaspad blijf je volgen tot je bij de Portlandse Zeedijk aankomt, dit pad sla je dan in. Volg dit pad tot je bij de Veerweg komt, hier sla je rechtsaf. Neem daarna weer de eerste weg links, richting het water. Dan ga je wederom richting de Portlandse Zeedijk en fiets je weer langs het water.

Blijf deze weg voor een heel lang stuk volgen, tot je ook de Achterzeedijk tegenkomt, hier blijf je de weg volgen langs het water. Op een gegeven moment kom je op het Doctorandus J. Borgmanpad terecht, volg deze weg ook tot deze overloopt in de Lindtsedijk. Hier kom je een t-splitsing tegen, ga hier rechts en vervolg je weg langs het water. Volg de Lindtsedijk voor een lange tijd. Bij de eerste t-splitsing die je tegenkomt sla je weer rechtsaf, richting de Lindtsebenedendijk. Je volgt deze weg voor lange tijd, als je eenmaal bij de rotonde aankomt, ga je hier rechts, de Ringdijk op.

De Ringdijk volg je tot je bij de Onderdijkse rijweg bent, hier sla je dan in. Deze volg je tot je rechtsaf kan slaan tot de Veersedijk, deze sla je dan in. Je volgt de Veersedijk voor een tijdje en fietst wederom langs het water. Op de eerstvolgende rotonde sla je ook weer rechtsaf richting Noordeinde. Bij de rotonde die je tegenkomt ga je rechtdoor en die daarna ook, waardoor je op Noordeinde blijft. De kruising steek je over, blijf ook hier op Noordeinde fietsen. Rijd door totdat je bij de Oostmolendijk aankomt, hier sla je rechtsaf. Volg de Oostmolendijk en sla op het einde rechtsaf richting de Rotterdamseweg. Sla rechtsaf bij de Industrieweg, volg deze tot je bij de Ringdijk komt en blijf de weg dan volgen langs het water.

De Ringdijk loopt over in de Benedenrijweg, blijf deze ook volgen. Deze weg loopt weer over in de Ringdijk en Oostdijk, blijf deze volgen. Sla aan het einde van de Oostdijk af richting de Van Brienoordbrug. Je hebt de route nu uitgefietst!