Jarno in wielrennerskleding op de fiets
  • Fietsroute

Fietsroute Rottemeren: omringd door natuur

Binnen mum van tijd uit de drukke stad zo de natuur in fietsen. Jarno (30) deelt zijn favoriete wekelijkse rondje Rottemeren. “Je waant je mijlenver buiten de stad.”

Vanaf het moment dat Jarno op de fiets stapt en langs de Rotte rijdt, is hij het drukke Rotterdam vergeten. “Je wordt meteen omringd door de natuur. Het water aan de ene kant, de polder aan de andere kant. Het is echt een lekker rondje”, vertelt de sportieve fietser.

Fietsen langs de molens

Het startpunt is Hillegersberg, waarbij je de Rotte helemaal tot aan Moerkapelle volgt. Je passeert verschillende molens en de roeibaan bij Zevenhuizen. “Ik fiets op een racefiets en doe dan zo’n 1,5 uur over de route van 40 km. Een fijn rondje voor na het werk, om even tot rust te komen en je hoofd leeg te maken. Je komt er geen auto’s tegen en kunt goed doorfietsen zonder obstakels.” Een iets kortere route Rottemeren is natuurlijk ook mogelijk op je gewone stadsfiets.

Pekhuisbrug en restaurant Meerenbos

Het mooiste deel van de fietsroute vindt Jarno het bosachtige gebied bij Bleiswijk, net na de Pekhuisbrug. En begint het plots te regenen? “Dan stap je even af bij restaurant Meerenbos. Een gezellige plek met prachtig uitzicht over het water.”

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Landelijk
  • - uur
  • - uur

route

De fietsroute start bij de Crooswijksesingel, richting de Linker Rottekade. Je fietst eerst een eind rechtdoor en slaat vervolgens af bij de Crooswijksebocht. Deze weg volg je helemaal tot aan de Veilingbrug. Je steekt de brug over en slaat daarna linksaf richting de Veilingweg.

Je volgt de Veilingweg tot deze overloopt in de Bergse Linker Rottekade. De Bergse Linker Rottekade fiets je helemaal af, tot deze in de Rottekade overgaat. Ook de Rottekade volg je heel lang, totdat deze overloopt in de Hennipslootkade. Je fietst eerst rechtdoor op de Hennipslootkade en slaat rechtsaf bij de Slingerkade. De Slingerkade volg je tot de Atlantabrug aan je rechterhand en steekt deze over. Fiets rechtdoor totdat je op de Todakade komt. Fiets de Todakade af tot je op de Dirk Smitskade aankomt. Hier sla je rechtsaf. Blijf op de Dirk Smitskade totdat je de Sydneybrug tegenkomt aan je rechterhand. Deze brug steek je over. Je bevindt je nu op de Schiniaskade.

Volg de Schiniaskade en ga aan het einde van de kade links, richting Plein Holland Acht. Je fietst tot de Seoulbrug en steekt deze brug over. Na de Seoulbrug ga je links en steek je de brug over richting de Tweemanspolder. Sla linksaf richting Korenmolengat.
Volg het Korenmolengat voor een lange tijd, tot deze overloopt in het Craenenborgpad. Verlaat dit pad om af te slaan naar links richting de Rottedijk.

Je fietst de Rottedijk helemaal af, tot deze over gaat in de Rottekade. Je verlaat de Rottekade ter hoogte van de Vaandragerdreef en steekt hier de brug over aan je linkerhand, richting de Bergse Linker Rottekade. Je volgt deze weg totdat je de Prinses Ireneburg tegenkomt. Je steekt de brug over en aan het einde van brug ga je links, richting de Terbergse Rechter Rottekade. Deze kade fiets je helemaal af, aan het einde sla je rechtsaf richting Boterdorpse Verlaat. Hier fiets je een klein stukje over, omdat je al snel linksaf slaat richting het Prinsemolenpad.

Het Prinsemolenpad volg je tot in het park. Bij de splitsing kies je voor het linkerpad van het Prinsemolenpark. Deze weg gaat weer over in het Prinsemolenpad. Volg het pad tot Berg- Broeksebrug die overloopt in de Bergse Rechter Rottekade. Blijf deze weg volgen tot hij overloopt in de Soetendaalsebocht en de Soetendaalsekade.

Hierna kom je terecht op de Zwaanshals, volg deze een stukje en sla rechtsaf bij de Tochtstraat. Fiets over de Tochtstraat en sla links af bij de Hooglandstraat. Fiets een klein stukje rechtdoor richting het water en sla rechtsaf richting de Zwaanshalskade. Volg deze en ga rechts bij de Nieuwe Hamelstraat, ga aan het einde van deze straat weer rechts, richting de Zwaanshalskade. Volg de kade tot je aankomt bij de Zaagmolenbrug aan je linkerhand. Deze brug steek je over, dit is het eindpunt. Je hebt een mooie route gefietst!