De-ackerdijkse-plassen
  • Fietsroute

Natuur opsnuiven op de route Rotterdam – Delft

Rotterdam en Delft liggen niet ver bij elkaar vandaan; ideaal voor een fietstochtje. Met deze bijzondere route van 26 km fiets je in ongeveer 1,5 uur naar de gezellige studentenstad.

Vanuit het Rotterdamse centrum zoek je al snel de rust op. Je rijdt langs de Kralingse Plas: een heerlijk recreatiegebied waar je niet alleen kunt fietsen, maar ook wandelen, vissen of skeeleren. Daarna vervolg je je route richting de Bergse Plassen. Deze plassen ontstonden in de 17e en 18e eeuw door turfwinning en zijn nog altijd geliefd bij de Rotterdammers. Als je goed oplet spot je hier ook een molen. De molenaar laat deze nog een keer paar maand draaien. Hierna vervolg je de route richting de Ackerdijkse Plassen.

Bijzondere vogels

De Ackerdijkse Plassen liggen tussen Rotterdam en Delft. Het is een belangrijk natuurgebied voor vogels. Mooi dus om een verrekijker mee te nemen, als je graag bijzondere vogels spot. Je ziet hier bijvoorbeeld de blauwborst, bosrietzanger en de spotvogel. In het voorjaar en de late herfst zie je er de witgat, kemphaan en groenpoortruiter. Tijdens de wintermaanden kan je de smient en pijlstaart spotten.

Fietsen door Delfgauw

Je fietst om de Ackerdijkse Plassen heen en gaat daarna richting Delfgauw. Dit dorpje ligt tussen Delft en Pijnacker in. Doorkruis het dorp en vervolg je weg richting Delft. Dit zijn de laatste kilometers van de fietstocht met als eindpunt de Markt. Hier kan je het stadhuis van Delft bewonderen of wat lekkers eten of drinken bij de vele restaurants en cafés in de buurt. Goede reis!

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Landelijk
  • - uur
  • - uur