Grazende koeien met op de achtergrond gebouwen van een stad
  • Fietsroute

Natuur opsnuiven op de route Rotterdam – Delft

Rotterdam en Delft liggen niet ver bij elkaar vandaan; ideaal voor een fietstochtje. Met deze bijzondere route van 26 km fiets je in ongeveer 1,5 uur naar de gezellige studentenstad.

Vanuit het Rotterdamse centrum zoek je al snel de rust op. Je rijdt langs de Kralingse Plas: een heerlijk recreatiegebied waar je niet alleen kunt fietsen, maar ook wandelen, vissen of skeeleren. Daarna vervolg je je route richting de Bergse Plassen. Deze plassen ontstonden in de 17e en 18e eeuw door turfwinning en zijn nog altijd geliefd bij de Rotterdammers. Als je goed oplet spot je hier ook een molen. De molenaar laat deze nog een keer paar maand draaien. Hierna vervolg je de route richting de Ackerdijkse Plassen.

Bijzondere vogels

De Ackerdijkse Plassen liggen tussen Rotterdam en Delft. Het is een belangrijk natuurgebied voor vogels. Mooi dus om een verrekijker mee te nemen, als je graag bijzondere vogels spot. Je ziet hier bijvoorbeeld de blauwborst, bosrietzanger en de spotvogel. In het voorjaar en de late herfst zie je er de witgat, kemphaan en groenpoortruiter. Tijdens de wintermaanden kan je de smient en pijlstaart spotten.

Fietsen door Delfgauw

Je fietst om de Ackerdijkse Plassen heen en gaat daarna richting Delfgauw. Dit dorpje ligt tussen Delft en Pijnacker in. Doorkruis het dorp en vervolg je weg richting Delft. Dit zijn de laatste kilometers van de fietstocht met als eindpunt de Markt. Hier kan je het stadhuis van Delft bewonderen of wat lekkers eten of drinken bij de vele restaurants en cafés in de buurt. Goede reis!

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Landelijk
  • - uur
  • - uur

De route start bij de Coolsingel, sla rechtsaf richting Meent, blijf op deze weg en steek het water over. Sla rechtsaf bij de Goudsesingel en ga bij het grote kruispunt links richting de Vondelweg. Op de eerste rotonde die je tegenkomt ga je rechts richting Warande. Blijf deze weg volgen en ga zodra je het water over bent gelijk links. Je komt dan terecht op de Vredenoordkade. Blijf de weg volgen en ga bij de eerstvolgende rotonde links naar de Boezemlaan. Je blijft een tijd op deze weg en slaat rechtsaf bij de Veilingbrug, als je de brug over bent ga je linksaf naar de Veilingweg.

Fiets een klein stukje langs de Rotte, maar ga linksaf de Philips Willembrug over. Na de brug ga je rechtdoor de Philips Willemstraat in, aan het einde van deze straat ga je links en vervolgens gelijk weer rechts naar de Johan de Wittlaan. Blijf deze weg volgen tot deze overloopt in de Stadhouderslaan. Vergeet niet van het uitzicht te genieten, je bent nu bij de prachtige Bergse Achterplas. Aan het einde van de Stadhouderslaan ga je rechts naar de Emmalaan. Sla op een gegeven moment linksaf naar de Schiebroekseweg. Zodra je bij het kruispunt van de Uitweg bent ga je linksaf. Blijf de weg volgen en ga rechts bij de eerste rotonde die je tegenkomt.

Je fietst nu op de Gordelweg, blijf deze volgen en ga bij het eerstvolgende grote kruispunt rechtsaf naar de Oost-Blijdorpbrug. Bij knooppunt Kleinpolderplein ga je linksaf en daarna gelijk bij de volgende rotonde rechtsaf. Sla vervolgens rechtsaf naar de Duyvesteynstraat. Bij het water ga je rechtsaf. Volg dit mooie fietspad langs het water en sla rechtsaf op de Overschiese Dorpsstraat. Hier blijf je ook weer langs het water fietsen. Inmiddels ben je al een flink eind op weg naar Delft. Sla rechtsaf bij het Zwethpad, blijf deze volgen tot deze overloopt in de Zwethkade. Neem vervolgens de eerste afslag links. Je komt nu op de Ackerdijkseweg terecht. Dit fietspad ligt bij de Ackerdijkse Plassen, een prachtig natuurgebied.

Volg de weg en ga links bij de Delftsestraatweg, sla rechtsaf richting de rotonde. Op de rotonde zelf fiets je rechtdoor. Volg de Delfgauwseweg en ga aan het einde rechts en vervolgens gelijk links naar de Oostpoortbrug. Ga de brug over en ga daarna direct rechtsaf naar Oostpoort. Sla rechtsaf naar de Zuiderstraat en vervolgens direct linksaf naar Oosteinde. Ga linksaf bij de Oude Langendijk en blijf de weg volgen tot je op de markt komt. Je bent nu in het hart van Delft en hebt je bestemming bereikt!