• Fietsroute

Het favoriete fietsrondje van Anneke

Anneke van Huis (50) fietst bijna dagelijks een rondje door Rotterdam-Zuid. Tijdens haar tochten stopt ze regelmatig voor een fruit- en fotomomentje. De foto’s deelt ze via Twitter. Wij vroegen Anneke naar haar favoriete fietsrondje.

Anneke woont al zo’n 25 jaar in Rotterdam. Ze verhuisde naar Rotterdam toen ze ging studeren. “Ik kwam op Zuid terecht en daar ben ik altijd gebleven. Ik ben wel vier keer verhuisd, maar op het adres waar ik nu woon daar blijf ik. Ik zit wel goed.” Vijf dagen per weer vertrekt ze vanuit huis op de fiets naar haar werk bij kinderopvang Kiddooz. “Ik vind het echt heerlijk om te fietsen en heb ook heel bewust geen elektrische fiets.”

Ik fiets op m’n gemakje rond en geniet van de dingen die ik om me heen zie, dat vind ik echt geweldig.

Vrijheid

Fietsen geeft Anneke een gevoel van vrijheid. “Ik heb geen rijbewijs, dus de fiets is voor mij echt een alternatief vervoersmiddel. Ik fiets op m’n gemakje rond en geniet van de dingen die ik om me heen zie, dat vind ik echt geweldig.” Anneke maakt ook nog andere fietstochtjes dan die naar haar werk. “Op de Maaskade fietsen vind ik heel leuk, dat is mijn favoriete rondje. Als ik zin heb in fietsen door de natuur rijd ik naar het Zuidelijk Randpark of naar het Kralingse Bos − dat heb ik sinds kort ontdekt − daar valt nog genoeg te beleven. De drukte vermijd ik liever, dat is niet ontspannen fietsen.”

Geheim plekje

Onderweg maakt Anneke tijd voor een pauzemomentje: “Eén van mijn favoriete plekjes voor een pauze is het Dorpshof op Zuid. Dit is echt nog een geheim stukje. Het is daar heerlijk, rustig en stil. Hier eet ik vaak even mijn appeltje.” Rust mist Anneke nog wel eens in Rotterdam: “Op sommige fietspaden is het erg druk, dan vliegen de wielrenners voorbij. Verder is Rotterdam wel echt een fijne fietsstad.”

Wil jij Anneke haar favoriete fietsrondje fietsen? Check de route hieronder.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur

Wil je jouw rondje ook met ons delen? Stuur dan een bericht naar opdiefiets@rotterdam.nl of stuur een bericht via Facebook, Twitter of Instagram.