Fietsers voor stadhuis
 • Fietsroute

Kunstspeurtocht, op díe fiets

Het is voor de meeste Rotterdamse kinderen vakantie. Zin om samen iets leuks te doen? Doe dan mee aan onze fietspuzzeltocht! Deze route leidt jullie langs een paar bijzondere kunstwerken in het hart van de stad. Weten jullie alle antwoorden? Stuur ze in via onze socials of mail naar annemiek@upsiders.nl en maak kans op een leuke fietsprijs.

Bij elk kunstwerk stellen we een (kinder)vraag. Wees wel voorzichtig met afstappen om de beelden te bekijken, want er is veel verkeer onderweg. Veel fiets- en ontdekplezier!

 1. Stadhuis
  Stap voor het eerste beeld even van je fiets op de Coolsingel tegenover het Rotterdamse stadhuis en rek je nek tot je de hoogste toren van het gebouw kan zien. Boven op de koepel staat een gouden beeld. Vrede heet ze. Maar wat is het?
 2. Donner
  We fietsen een stukje verder en stappen af bij het oude bankgebouw op de Coolsingel, waar nu onder meer boekhandel Donner in zit. Aan de gevel hangt een beeld van een vrouw die symbool staat voor welvaart en voorspoed. Welke dieren zie je?
 3. GGD
  We gaan door richting Zuid. Vlak voor de Erasmusbrug komen we langs het pand van de Rotterdamse GGD. Er staat een beeld voor het gebouw met 3 lange vormen. Welke kleuren hebben ze?
 4. Westersingel
  Bij de GGD slaan we rechtsaf en fietsen we over het Vasteland. Nog een keer naar rechts en we fietsen op de Eendrachtsweg, langs de Westersingel. Daar is heel veel kunst te vinden! Het beeld dat wij willen laten zien, bestaat uit twee witte vormen. Aan elke kant van de singel één. En er zit nog iets tussenin. Wat zie je in het water?
 5. Boijmans van Beuningen
  Linksaf de Witte de Withbrug over en je staat voor een beeld van een bekende schilder. Samen met een beeldhouwer maakte hij dit beeld van een jonge vrouw, dat eigenlijk meer een hele grote tekening van beton is. Weet jij hoe deze beroemde Spaanse schilder heet?
 6. Museumpark
  We fietsen door naar het Museumpark. Museum Boijmans van Beuningen is dicht vanwege een verbouwing, maar je vindt veel kunstwerken uit Boijmans in het glimmende ronde Depot. Daar tegenover zie je het Nieuwe Instituut, met over de vijver een kunstwerk met allerlei vormen. Hoeveel tel jij er?
 7. Rochussenstraat
  Door de Rochussenstraat fietsen we weer naar het centrum. In het midden van de weg staat een kunstwerk van David van de Kop. Het grote deel, met blauw en geel, valt op. Maar welke vorm heeft het andere deel van het beeld, dat ook in het gras ligt?
 8. Centraal Station
  We steken het Eendrachtsplein over en fietsen weer verder langs de Westersingel. Aan de overkant van het water is een beeldenroute, waar je kan kijken als je even je fiets parkeert. Geen zin om af te stappen? Fiets dan tot de hoek van het Weena en de Kruiskade. Sta daar stil en kijk naar de overkant. Op het plein voor het station staat een groot beeld van een jonge vrouw. Hoe hoog denk jij dat het is?
 9. Weena
  Over het Weena fietsen we weer richting de Coolsingel. Ook hier zijn nog verschillende kunstwerken te bewonderen. Zie jij die verkeerd geparkeerde auto? We parkeren de fiets vlak bij het Hofplein. Als je heel goed kijkt, zie je op elke hoek van de fontein een waterdier. Je mag helaas niet dichtbij gaan kijken, daar rijden de auto’s. Maar misschien herken jij toch een paar dieren?
 10. Coolsingel
  Als je rechtsaf gaat, kom je weer op de Coolsingel. Tegenover het stadhuis is nog een mooi kunstwerk te zien. Dit kunstwerk staat voor de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Zie jij wat de man aan de buitenkant in zijn hand heeft?

Stuur je antwoorden in via onze socials of mail naar annemiek@upsiders.nl en maak kans op een fietsprijs!

Fiets deze route!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur