• Fietsroute

Langs de mooiste kerstverlichting in Rotterdam

De donkere dagen voor Kerstmis zijn begonnen. Daarom gaan we tijdens deze fietsroute op zoek naar licht; we laten jou de mooiste plekken met kerstverlichting in Rotterdam zien. 

Deze route begint centraal in de stad, bij het Centraal Station. Kom je niet uit Rotterdam maar wil je de route wel fietsen? Dan kan je een ov-fiets huren op het station. Controleer voordat je op de fiets stapt of je voor- en achterlicht het doen, want na de route veilig thuiskomen is wel zo fijn. Op het plein van het station staat dit jaar weer een gigantische kerstboom, dankzij de inzamelingsactie van Hennie van Schaik die er de nodige €35.000 voor ophaalde en daardoor kan jij er nu weer van genieten.

Vanaf Rotterdam Centraal fiets je over de Bergsingel, richting Rotterdam Noord. Op het water langs de singel zie je zwevende kerstbomen, een mooi begin van de route! We fietsen deze gezellige singel af en rijden terug richting het centrum.

Kerstboom bij het Stadhuis

Eenmaal bij het Stadhuis staat traditiegetrouw de kerstboom. Begin december ontstak burgemeester Aboutaleb de lichtjes van deze boom; dé start van het kerstlichtjesfestijn in de stad! Na een momentje met de stadhuisboom, fiets je via de Coolsingel verder naar de Koopgoot. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken, want de Bijenkorf is dit jaar weer prachtig verlicht en op de Coolsingel zelf zie je ook overal lampjes.

Kleurrijke cadeautjes

In de Koopgoot is het echt de moeite om even af te stappen. Het is er een groot lichtjesparadijs met slingers, bogen met lampjes en kleurrijke cadeautjes in het midden van de bekende winkelstraat. Hier moet je echt geweest zijn als je van kerstverlichting houdt. Als je weer op je fiets klimt, kun je de route vervolgen richting de Blaak. Onderweg kom je langs de Markthal, waar elk jaar weer een mooi verlicht kunstwerk op de glazen pui prijkt.

Succesvolle inzamelactie

Op naar Zuid, met een klimmetje over de Erasmusbrug. Als je ergens lichtjes kunt spotten, dan is het daar wel. Een eindje verderop staat de Kortgeneflat. De flat is ook dit jaar weer versierd met een gigantische kerstboom. Na het bekijken van dit kunstwerk fiets je via de Maastunnel terug naar Rotterdam Centraal.

Ga jij deze route fietsen? Zet dan even je fietsverlichting aan. Zo ga je veilig op pad en breng je ook wat licht mee in de duisternis.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur