• Fietsroute

Op de fiets naar Hoek van Holland

Het zonnetje schijnt, tijd voor een dagje verkoeling aan het strand. Afhankelijk van je fiets en je traptempo fiets je in zo’n 1,5 uur naar Hoek van Holland toe. Onderweg kom je een heleboel moois en andere zwemplekken tegen. 

We starten de fietsroute middenin Rotterdam, maar je kan natuurlijk starten vanaf waar je wil. Fiets vervolgens richting Schiedam en rij door Vlaardingen. Zodra je Vlaardingen uit bent kom je langs de Krabbeplas, ook een heerlijke plek om te zwemmen. Op dit moment werkt de gemeente Vlaardingen aan de aanleg van het Krabbepark. Er komen meer bomen, struiken en kruiden en de gemeente legt er ook meer wandel- en fietspaden aan.

Een eeuwenoud bos

Vervolgens fiets je verder in de richting van Hoek van Holland. Onderweg kom je door Maassluis, Maasdijk en het beschermde natuurgebied de Solleveld & Kapittelduinen. De Solleveld & Kapittelduinen is een bijzonder duingebied dat voor een groot deel uit ‘oude duinen’ bestaat. De duinen grenzen aan het Staelduinse Bos. Dit is een eeuwenoud bos met bijzondere dingen om te zien, zoals een overgebleven bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

‘Bosjes van Jas’

Op het laatste deel van de fietsroute naar Hoek van Holland kom je nog een prachtig natuurgebied tegen: de Hoekse Bosjes. Het gebied heeft de bijnaam ‘Bosjes van Jas’, het is vernoemd naar Cornelis Francois Jas, de burgemeester uit die tijd. In dit bos heb je twee mooie vijvers. Als je het bos voorbijfietst ben je op je eindbestemming: Hoek van Holland. Geniet van het strand, neem een duik in de zee of maak een wandeling door het duingebied.

Heb je na deze lange fietstocht geen energie meer om terug te fietsen? Dan kan je ook de metro terugnemen naar Rotterdam.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur