• Fietsroute

Op de fiets naar Hoek van Holland

Het zonnetje schijnt, tijd voor een dagje verkoeling aan het strand. Afhankelijk van je fiets en je traptempo fiets je in zo’n 1,5 uur naar Hoek van Holland toe. Onderweg kom je een heleboel moois en andere zwemplekken tegen. 

We starten de fietsroute middenin Rotterdam, maar je kan natuurlijk starten vanaf waar je wil. Fiets vervolgens richting Schiedam en rij door Vlaardingen. Zodra je Vlaardingen uit bent kom je langs de Krabbeplas, ook een heerlijke plek om te zwemmen. Op dit moment werkt de gemeente Vlaardingen aan de aanleg van het Krabbepark. Er komen meer bomen, struiken en kruiden en de gemeente legt er ook meer wandel- en fietspaden aan.

Een eeuwenoud bos

Vervolgens fiets je verder in de richting van Hoek van Holland. Onderweg kom je door Maassluis, Maasdijk en het beschermde natuurgebied de Solleveld & Kapittelduinen. De Solleveld & Kapittelduinen is een bijzonder duingebied dat voor een groot deel uit ‘oude duinen’ bestaat. De duinen grenzen aan het Staelduinse Bos. Dit is een eeuwenoud bos met bijzondere dingen om te zien, zoals een overgebleven bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

‘Bosjes van Jas’

Op het laatste deel van de fietsroute naar Hoek van Holland kom je nog een prachtig natuurgebied tegen: de Hoekse Bosjes. Het gebied heeft de bijnaam ‘Bosjes van Jas’, het is vernoemd naar Cornelis Francois Jas, de burgemeester uit die tijd. In dit bos heb je twee mooie vijvers. Als je het bos voorbijfietst ben je op je eindbestemming: Hoek van Holland. Geniet van het strand, neem een duik in de zee of maak een wandeling door het duingebied.

Heb je na deze lange fietstocht geen energie meer om terug te fietsen? Dan kan je ook de metro terugnemen naar Rotterdam.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur

Je begint met deze fietsroute in het hart van Rotterdam, bij het station. Sla hier gelijk linksaf naar de Weena. Blijf de weg volgen tot deze overloopt in de Beukelsdijk. Op de eerste rotonde die je tegenkomt ga je rechtdoor en bij de rotonde die daarna volgt ook. Je fietst nu op Van Citterstraat, blijf hierop fietsen en steek vervolgens de Mathenesserbrug over. Daarna ben je op de Mathenesserweg, volg deze. Bij het grote kruispunt ga je rechtdoor, naar de Schiedamseweg.

Volg deze weg en ga bij de eerste rotonde rechtdoor. Blijf deze weg volgen, ook zodra deze linksaf buigt. Bij de rotonde ga je rechtsaf naar de Nieuwe Haven en bij de rotonde daarna ga je links naar Burgemeester Knappertlaan. Blijf de weg voor een lange tijd volgen tot je op de Vulcaanweg bent. Aan het einde van deze weg ga je rechtsaf naar de Oosthavenkade. Steek vervolgens de Pr. Julianabrug over en fiets daarna rechtdoor naar de Parallelweg.

Aan het einde van de Parallelweg ga je rechtsaf naar de Van Beethovensingel. Vervolgens ga je gelijk weer links naar de Industrieweg. Blijf de weg volgen, op de eerste rotonde ga je rechtdoor naar de Arij Koplaan. Je fietst momenteel Vlaardingen uit. Aan het einde van de. Arij Koplaan ga je rechtsaf en vervolgens gelijk weer linksaf naar de Geert Grootelaan.

Daarna blijf je wederom voor lange tijd de weg volgen. Sla aan het einde van de weg linksaf richting Zuidbuurt. Deze weg volg je tot deze overloopt in Kortebuurt. Ga linksaf bij de tweede weg aan je linkerhand. Je komt nu op een speciaal fietspad terecht en fietst langs voetbalvereniging VDL Maassluis. Bij de eerste rotonde ga je rechtdoor, de volgende ga je rechtsaf naar de P.C. Hooftlaan. Ga aan het einde linksaf naar de Lange Boonestraat en vervolg je weg naar de Wagenstraat.

Bij komende vier rotondes ga je rechtdoor naar de Maasdijk. Blijf deze weg lang volgen en ga op de rotonde wederom rechtdoor. Je blijft op de Maasdijk fietsen totdat je de Oranjedijk tegenkomt. Hier ga je dan linksaf. Fiets over deze dijk en ga rechtsaf bij de Bonnenlaan. Fiets deze uit tot het overloopt op het Bonnenpad. Fiets het Bonnenpad uit en ga aan het einde rechtsaf naar de Haakweg. Daarna ga je gelijk links op de Nieuwlandsedijk.

Aan het einde van de Nieuwlandsedijk ga je linksaf, volg de weg door het Nieuwlandsepark. Eenmaal het park door ga je naar links naar de Dirk van den Brugweg. Blijf de weg volgen en ga op de rotonde rechtsaf naar de Strandweg. Blijf deze weg volgen, als je dat lang genoeg doet dan kom je aan op je eindbestemming: het strand van Hoek van Holland.