Fietsers met oranjeversiering tijdens Koningsdag.
  • Fietsroute

Rotterdams rondje Koningsdag

Koning Willem-Alexander en zijn gezin zijn dit jaar helemaal in Emmen, maar Rotterdam viert zaterdag 27 april toch gewoon Koningsdag! Met kleedjes-met-meuk, festivals, oud-Hollandse spelletjes en leuke bands. Met deze route fiets je, samen met je kinderen, langs een paar gezellige Oranjefeesten.

Kralingen
Begin je Oranjeroute op het grasveld bij de Mecklenburglaan in Kralingen. Daar kleuren de vrijwilligers van Oranjevereeniging Rotterdam Oost nu al 99 jaar de buurt oranje. Met spelletjes, een zweefmolen en een playbackshow ben je er wel even zoet. En misschien kun je wel meedoen met een potje kippenvangen! Zin in? Parkeer je fiets dan hier in Kralingen.

Crooswijk
Ook ‘om de hoek’ in Crooswijk houden ze wel van een feestje. De Stichting Crooswijk organiseert op het Paradijsplein een hele dag vol speciale oranje-activiteiten. Met een kleedjesmarkt, muziek van onder andere de Wannebiezz en een feestelijk bezoek van burgemeester Aboutaleb. Het hele programma vind je op Facebook.

Hillegersberg
Aan de Hillegersbergse Breedveldsingel vieren ze alweer voor de 66e keer Koningsdag. Fiets er op tijd heen als je de pareltjes van de vrijmarkt wil bemachtigen, want die is er alleen in de ochtend. Om 13.00 uur beginnen de Kinderspelen, met een reuzenstormbaan! Check het hele programma op de site.

Scheepvaartkwartier
In het park bij de Euromast, ter hoogte van Parqiet, vind je de kindervrijmarkt van de bewonersorganisatie Scheepvaartkwartier. Van 10.00 tot 14.00 uur liggen daar prachtspullen voor een prikkie.

Katendrecht
Ook op het Deliplein is het weer feest. Om 9.00 uur rollen de kinderen uit de buurt hun kleedjes uit voor de vrijmarkt. En vanaf 13.00 uur zijn er optredens en workshops voor iedereen. Niet te missen: de inmiddels traditionele stoepkrijtwedstrijd! Op de website van Theater Walhalla vind je meer informatie.

Feijenoord
Bewoners van Feijenoord vieren Koningsdag op de Beijerlandselaan. Met een grote kleedjesmarkt dit jaar, dus fiets naar Zuid en sla je slag! Lees er alles over op de website van Like je wijk.

Noordereiland
We fietsen terug naar Noord via het Noordereiland. Daar kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zichzelf koninklijk laten fotograferen bij Tante Nino. Daarna laten we de Oranjeroute eindigen bij station Blaak. Als je in het centrum nog een welverdiend drankje wil drinken, bijvoorbeeld op de Binnenweg of in de Witte de Withstraat, is er bij station Blaak wel een parkeerplek voor je fiets te vinden. Proost!

Liever een ander rondje fietsen? Alle Rotterdamse Koningsdag-evenementen vind je op https://www.uitagendarotterdam.nl/ontdek/koningsdag-in-rotterdam/

 

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur