• Fietsroute

Rotterdamse Museumroute

Fiets deze route!

 • Afstand
  - km
 • Type Route
  Stads
 • - uur
 • - uur

Hebben jullie alle speeltuinen in de buurt verkend, alle kinderboeken van de bieb uitgelezen en toch nog een stukje weekend over? Fiets dan eens naar een museum! Rotterdam heeft veel leuke musea waar ook, of juíst, kinderen zich uren kunnen vermaken. We zetten er een paar op een rijtje.

 1. Maritiem Museum
  Het Maritiem Museum is interessant voor het hele gezin. Bewonder eeuwenoude scheepskaarten, luister naar verhalen over de Rotterdamse haven en ontdek hoe het voelt om op een booreiland te werken. De kinderen kunnen op bezoek bij Professor Plons waar ze kunnen helpen met laden en lossen van schepen, vissen vangen, de zeilen hijsen of een maaltje koken. Je fiets parkeer je het beste op de Schiedamsedijk, aan de zijkant van het museum. Je ziet dan meteen de eerste historische schepen, in het buitenmuseum in de Leuvehaven.
 1. Villa Zebra
  Wat is er leuker dan een museum waar je zelf de kunst maakt? Kindermuseum Villa Zebra zet bezoekers aan het denken én aan het werk, met een tentoonstelling en verschillende workshops over ‘zelf’. Maak eens een kunstwerk van jezelf, letterlijk of figuurlijk, en ga op de foto in de museumstudio!
 1. Wereldmuseum
  Fiets langs een historisch stukje Rotterdamse kade naar het Wereldmuseum. In het prachtige oude pand vind je Rotterdams enige echte Superstraat. In deze straat kunnen kinderen op ontdekkingsreis langs Rotterdamse pareltjes. Want je hoeft onze stad niet uit om de hele wereld te leren kennen! Wel even reserveren om zeker te zijn van een plekje.
 1. Belasting- en Douanemuseum
  Belasting betalen hoeven je kinderen nog lang niet. Toch is het Belasting- en Douanemuseum leuk voor ze. Ze kunnen hun geldkennis testen in een interactief spel, waarbij ze zelfs moeten fietsen. Ook indrukwekkend: de illegale ‘souvenirs’ van dieren die mensen mee terugnemen van vakantie.
 1. Natuurhistorisch Museum
  Vanaf het Belasting- en Douanemuseum is het maar een klein stukje fietsen naar het Museumpark. Genoeg musea om uit te kiezen hier, maar echte dierenliefhebbers gaan natuurlijk naar het Natuurhistorisch Museum. Bekijk fossielen uit Nederlandse bodem, maak kennis met beroemde (dode) dieren als de McFlurry-egel of giechel om een enorme potvispiemel. Het Natuurhistorisch is in elke hoek verrassend.
 1. Telecommuseum
  Onvoorstelbaar maar waar: vroeger kon je alleen bellen op de plek waar je telefoon was. En die paste niet in je zak, maar hing aan de muur. Leuk om met eigen ogen te zien! En dat kan, in het Houweling Telecommuseum. Let op: dit is een klein, door vrijwilligers bemand museum, alleen geopend op dinsdagen.
 1. Museumwoning Jacob Catsstraat
  Nog zo’n klein museum dat maar af en toe open is: de museumwoningen in Rotterdam-Noord. Daar zie je hoe Rotterdammers vóór en (in een huis om de hoek) na de Tweede Wereldoorlog leefden. Een leerzame en mooie blik terug in de tijd. Open op woensdagmiddag of op afspraak.