• Fietsroute

Rustige fietsroute langs de Rotte

Sinds een jaartje is Chi-Wai Ip (28) actief in het wielrennen. Op haar fixed gear fiets verkent ze Rotterdam en omgeving. Het liefst fietst ze alleen of in een groepje richting de Rotte.

“Ik ben nu een aantal keer bij de Rotte geweest op de fiets en het is er heel rustgevend. Er staan van die mooie huisjes, die vind ik heel schattig. In de zomermaanden zie je regelmatig boten voorbij varen, dat maakt de route erg leuk”, vertelt Chi-Wai. “Er rijden hier niet zoveel auto’s, waardoor je lekker kan doorfietsen.”

Rondje Rotte

De route van Chi Wai is ongeveer 45 km lang en daardoor goed voor de sportieve fietser. Je start en eindigt in oost, bij de Gerdasiaweg. Zowel heen als terug fiets je over de Rottekade, op de terugweg kom je ook langs de Rottebandreef. Een route vol variatie volgens Chi-Wai: “Op de heenweg fiets je lekker langs het water en op de terugweg langs een mooi groen stuk. Deze variatie maakt het een fijne route.” De perfecte pauzeplek is volgens Chi-Wai het Lage Bergse Bosch, waar je tussen de bomen even op adem kan komen.

Chi-Wai met de fietsgroep Meiden die Rijden

Fietsen in een groepje

Chi-Wai fietst het liefst in een groepje. Ze gaat dan ook regelmatig met Meiden die Rijden mee. “Door de oprichter van deze fietsgroep, Ilayda, heb ik het fixed gear fietsen leren kennen. Ik vind het heel leuk dat we met zoveel verschillende mensen op pad gaan en het sporten combineren met leuke dingen doen. Sporten is goed voor je, maar het moet ook leuk blijven”, vertelt Chi-Wai lachend.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Landelijk
  • - uur
  • - uur

De fietstocht start bij de Vredenoordkade, vanaf deze weg rijd je richting het Ammanplein tot deze overloopt in de Warande. Bij de rotonde ga je rechtdoor richting de Van Alkemadestraat en de Kortebrantstraat. Hier sla je aan het einde rechtsaf, de Lombardkade op. Je rijdt dan de Pompenbrug op en gaat linksaf op deze brug. Daarna blijf je weg volgen. Bij de eerste rotonde die je tegenkomt ga je rechtdoor, zodat je op het Weena uitkomt. Je volgt het Weena tot je bij het Stationsplein komt, deze weg sla je in. Fiets rechtdoor tot je bij de Spoorsingel uit komt, volg deze tot je bij de Walenburgerweg bent. Hier sla je rechtsaf. Volg de Walenburgerweg tot deze overloopt in de Bergweg, blijf deze weg volgen tot je bij een kruispunt komt.

Dit kruispunt is die van de Bergweg en de Gordelweg, hier sla je rechtsaf de Gordelweg op. Volg de Gordelweg tot deze overloopt in de Boezemlaan. Deze weg fiets je helemaal door tot je bij de volgende kruising bent. Hier sla je linksaf richting de Bosdreef. Volg de Bosdreef tot het kruispunt, sla hier opnieuw linksaf, dit keer richting de Terbregseweg. Op de Terbregseweg neem je de tweede links, zo blijf je op de Terbergseweg. Volg deze weg tot je bij de Bergse Linker Rottekade komt, deze sla je in aan de rechterkant. Blijf op de Bergse Linker Rottekade tot deze overloopt in de Rottekade. Blijf de Rottekade volgen tot je bij de Brug over de Hennipsloot bent, steek deze over en ga dan links richting het Korenmolengat.

Volg deze weg tot deze overloopt in het Craenenborgpad, maak hier aan het einde een u-turn en fiets terug via de Rottedijk. Blijf de Rottedijk volgen tot deze weer overloopt in de Rottekade. Je blijft de Rottekade voor lange tijd volgen. Sla pas rechtsaf bij de Vaandragerdreef. Volg deze weg tot aan het kruispunt. Daarna sla je linksaf richting de Rottebandreef. Volg deze tot de Molenlaan, hier sla je linksaf. Vervolgens sla je rechtsaf richting de Bergse Linker Rottekade. Volg deze weg tot je bij de Philip Willembrug bent en steek deze over. Ga dan linksaf naar de Bergse Rechter Rottekade. Sla weer rechtsaf richting de Kootsekade. Volg de Kootsekade en sla dan linksaf op de Straatweg.

Volg de Straatweg en fiets daarna rechts richting de Gordelweg. De Gordelweg volg je tot de Daltonlaan, sla hier linksaf. Blijf fietsen op de Daltonlaan en ga links aan het einde, richting de Stadhoudersweg. Ga daarna rechts richting de Van Aerssenlaan, blijf hier fietsen tot aan de rotonde. Bij de rotonde sla je linksaf richting de Beukelsdijk. Bij de volgende rotonde fiets je ook rechtdoor, richting de Pompenbrug. Sla dan rechtsaf richting de Goudsesingel. Ga aan het einde links richting de Boezemweg en daarna weer rechts naar de Gerdesiaweg. Sla gelijk weer linksaf en je bent bij het startpunt, op de Vredenoordkade. Lekker gefietst!