• Fietsroute

Bouw conditie op met deze bruggenroute

Wil je even lekker de benen trainen met een prachtig uitzicht op de stad? Dan is deze fietsroute tussen de Erasmus- en Van Brienenoordbrug iets voor jou!

De bekende Rotterdamse bruggen bieden genoeg uitdaging voor fietsers die de hoogte in willen en dus willen ‘klimmen’. Je kan de route op alle soorten fietsen afleggen, maar een sportief model is wel aan te raden.

Aan de slag!

Je mag vanaf de start meteen aan de bak aan de voet van de Erasmusbrug, waar je vanaf de noordkant richting de Kop van Zuid fietst. Goed om je hartslag omhoog te krijgen en te werken aan je conditie! Met de vaart die je opbouwt bij de afdaling, ga je vlot de Laan op Zuid over. Vervolgens koers je door over het Varkenoordseviaduct naar de Stadionweg en de Kuip, richting de Van Brienenoordbrug.

Trainen voor een race

De Rotterdamse Sam Buunk tipt dat ze tijdens haar training voor de Amstel Gold Race vijf keer achter elkaar de Van Brienenoordbrug over klom: “De eerste keer valt het nog wel mee, maar ik vond het na drie keer heen en weer al erg zwaar worden. De route heeft me wel goed voorbereid op mijn race.” Zoek je meer uitdaging? Fiets de route dan tegen de wind in.

Uitzicht op Rotterdamse skyline

Naast dat je met deze route je conditie een fijne opsteker geeft, is er ook van alles te zien onderweg. Trap vanaf de Van Brienenoordbrug door over het Toepad naar De Esch. In dit stukje Rotterdam ligt het verborgen ‘Strandje bij de Esch’. Leuk om eens een kijkje te nemen.

Vervolg de route langs de Erasmus Universiteit. Je fietst via de Oude Plantage naar de Maasboulevard. Vergeet niet van het uitzicht te genieten: de boten die langsvaren, de bruggen en de skyline. Voor je het weet sjees je langs BlueCity en de Alohabar en kom je via Bolwerk bij de Boompjes. Als je door blijft trappen fiets je langs de Internationale Vlaggenparade, met vlaggen van de 174 nationaliteiten die in Rotterdam vertegenwoordigd zijn. Over de Boompjeskade koers je alweer vlug af op de Erasmusbrug en heb je zo’n 15 kilometer in de benen zitten. Lekker bezig!

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur

Route

Je fietstocht start bij de Erasmusbrug, aan de kant van het Willemsplein. Fiets de Erasmusbrug over en sla aan de overkant linksaf richting het Wilhelminaplein. Volg de bocht in de richting van Laan op Zuid, de weg volg je tot aan de rotonde.

Op de rotonde sla je af richting de Stadionlaan, hier sla je gelijk linksaf en volg je het fietspad richting Noorderhelling. Je gaat niet rechtdoor richting Noorderhelling, maar neemt de bocht naar links. Je fietst om parkeergarage Rotterdam-Noorderhelling heen. Volg de bocht naar rechts en volg daarna de weg. Je slaat linksaf op het kruispunt Hendrik Lansbergenstraat. Volg dit fietspad tot je bij de Van Brienenoordbrug komt en steekt deze helemaal over.

Volg de weg naar het Toepad en steek hier rechtsaf naar de Autolettestraat. Volg het Toepad, onderweg kom je langs de schaatsbaan van Rotterdam. Wanneer je aankomt op de Kralingse Zoom sla je rechtsaf. Je fietst de brug over en slaat vervolgens rechtsaf. Hier fiets je langs Hogeschool Rotterdam. Bij de Oude Plantagedreef houd je rechts aan en volg je het fietspad dat rondom Oude Plantage loopt. Dit pad loopt daarna over in de Maasboulevard, blijf hier het pad volgen en steek de brug over.

Steek de Maasoever over en blijf de weg volgen. Vervolg je weg tot de Verlengde Willemsburg en steek de Willemsbrug over. Na deze brug sla je op de Prins Hendrikkade rechtsaf en daarna steek je de Koninginnebrug over. Aan het einde van deze brug ga je opnieuw rechtsaf langs Villa Zebra richting de Stieltjesstraat. Volg de Stieltjesstraat tot je bij de Wilheminakade bent en sla hier af. Volg deze weg tot aan de Erasmusbrug en steek deze weer over. Je rondje zit erop, lekker bezig op díe fiets!