Fietsers met oranjeversiering tijdens Koningsdag.
  • Fietsroute

Vier Koningsdag met de Oranjeroute

Langs de route die Koning Willem-Alexander en zijn gezin volgen, is het donderdag 27 april ongetwijfeld te druk om te fietsen. En de grote oranjefestivals zijn inmiddels bijna uitverkocht. Maar op veel plaatsen in Rotterdam zijn gezellige, kleine evenementen waar je van harte welkom bent. Draai een oranje slinger om je stuur en fiets een mooie route langs een paar Rotterdamse koningsdagklassiekers.

1. Kroontjesparade in Kralingen

Trap deze vrolijke dag af op het grasveld bij de Mecklenburglaan in Kralingen. Daar kleuren de vrijwilligers van Oranjevereeniging Rotterdam Oost al jaren het grasveld oranje. Met spelletjes, silent disco en een kroontjesparade is er ook dit jaar weer genoeg te doen. De dag begint om 9.15 uur met een koffieconcert. Zin om het Wilhelmus mee te zingen? Parkeer je fiets dan vóór 9.45 uur hier in Kralingen.

2. Crooswijkse ‘obstacle run’

Ook in Crooswijk houden ze wel van een feestje. Voor de vijfde keer alweer organiseert de Stichting Crooswijk op het Paradijsplein een hele dag vol speciale oranje-activiteiten. Met een kleedjes- en kraampjesmarkt, muziek en zelfs een ‘obstacle run’. Het hele programma vind je op Facebook.

3. kinderspelen in Hillegersberg

Aan de Hillegersbergse Breedveldsingel vieren ze niet alleen de verjaardag van de koning maar ook de 65e verjaardag van hun koning(inne)feesten! Fiets er op tijd heen als je de pareltjes van de vrijmarkt wil bemachtigen. Want om 12 uur gaan de kleedjes aan de kant voor de Kinderspelen. Check het hele programma op de site.

4. Scheepvaartkwartiers prachtspul

In het park bij de Euromast, ter hoogte van Parqiet, vind je de kindervrijmarkt van de bewonersorganisatie Scheepvaartkwartier. Van 9 tot 13 uur liggen daar prachtspullen voor een prikkie.

5. open podium op Katendrecht

Ook op het Deliplein is het weer feest. De Kaapse Koningsdag is een creatieve: theater, bandjes én je kunt er zelf optreden tijdens het Open Podium. Meer van de beeldende kunst? Pak dan je kans bij de stoepkrijtwedstrijd. Op de website van Theater Walhalla vind je meer informatie.

6. Koningsmarkt in Feijenoord

Bewoners van Feijenoord vieren dit jaar alweer voor de 25e keer koningsdag op de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk, ook bekend als Boulevard Zuid. Met muziek, een kraampjesmarkt en heel veel lekkere hapjes. Gewoon zoals het hoort dus.

7. oranje hapjes bij Van der Takstraat

We fietsen terug naar Noord via het Noordereiland. Nog niet uitgefeest? Stap dan af in de Van der Takstraat om te luisteren naar muziek en een oranje hapje te scoren. Ben je met kinderen op pad? Ga dan nog even naar de speeltuin aan de Honingerdijk in Kralingen. Met springkussens, een stormbaan en een clown is het daar de hele dag feest.

Liever een ander rondje fietsen? Alle Rotterdamse koningsdagevenementen vind je op Uitagenda Rotterdam.

Fiets deze route!

  • Afstand
    - km
  • Type Route
    Stads
  • - uur
  • - uur