Fietslampen aan

Fietslampen aan op de fiets

Zodra het donker is, moet je fietsverlichting aan. Iedereen weet het, maar niet iedereen doet het. Je lampjes zijn kapot of ze liggen nog thuis. Zonder licht rijden kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De komende tijd gaan we samen met gemeente Rotterdam en partners van de Rotterdamse Fietsalliantie, zoals de Fietsersbond, aan de slag met de campagne: Fietslampen aan!

Op scholen, op straat, online, in de fietstunnel bij Centraal Station: de komende tijd herinneren we alle Rotterdammers eraan. Vergeet je lampjes niet, repareer die dynamo en zet in het donker altijd je fietsverlichting aan.

Tour de Verlichting

Op vrijdag 16 december om 16.15 uur fiets er een groep van 8 opvallende fietsers weer een Tour de Verlichting. Dit keer door Rotterdam-Zuid. Je kunt ze bijvoorbeeld tegenkomen bij Zuidplein (rond 17.45 uur) of bij Pathé de Kuip (19.00 uur). Spot je de flitsende rijders en heb je geen voor- of achterlicht op je fiets? Dan herinneren zij je eraan en krijg je een lampje mee. Een lampje om nooit meer te vergeten!

De route
17.00 Coolsingel (bij Timmerhuis)
17:15 via Erasmusbrug, Posthumalaan en Dordtselaan naar Zuidplein
18.45 van Zuidplein naar Zuiderpark
19.15 via Vinkebaan naar de Groene Hilledijk
19.30 van Groene Hilledijk via Hillevliet en Erasmusbrug terug over Coolsingel naar Timmerhuis.
20.00 einde

Het nieuwste in fietsverlichting op een rij

  • Fietsfact
  • Fietsverlichtingscampagne
Elk jaar wordt er wat nieuws uitgevonden als het gaat om fietsverlichting. In dit artikel staan de drie nieuwste technologieën op een rij.
Lees meer

De eerste echte fietslampjestest

  • Fietsverlichtingscampagne
Welk fietslampje is het best? Wij presenteren de allereerste Op díe fiets fietslampjestest!
Lees meer

Zo fiets je veilig door de regen

  • Zo doe je dat
Lees ’t hier!