• Fietsverlichtingscampagne

Fietsverlichtings- campagne 2023

middelbare scholieren

Dit jaar richt de fietsverlichtingscampagne van gemeente Rotterdam zich vooral op middelbare scholieren. De meeste scholieren weten wel dat ze hun licht aan moeten doen, maar hebben verschillende redenen om dat toch niet te doen. Ook weten ze niet hoe het als automobilist is om fietsers zonder licht op de weg tegen te komen, want ze hebben nog geen rijbewijs.  

Wist je dat… 

  • Nog geen twee derde van de middelbare scholieren met licht aan fietst? 
  • De kans dat middelbare scholieren een ongeluk krijgen en op de spoedeisende hulp terechtkomen, 4 keer zo groot als fietsers van 40 t/m 49 jaar? 
  • Uit de tellingen blijkt dat 15 % van de jongvolwassenen tijdens het fietsen in het donker bijna is aangereden? 

Om de jongeren op een unieke manier te bereiken, heeft de gemeente Rotterdam een tof digitaal spel laten ontwikkelen. Met het spel wil de gemeente de jongeren activeren hun fietsverlichting wél aan te zetten. En ja, ook voor volwassenen is het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk verlichtingspunten te scoren. Lukt dat niet? Dan is het ‘game over’.  

Speel de game!

 

Tour langs scholen

Om de doelgroep te bereiken gaat de gemeente met de game ‘Licht aan’ op tour bij een aantal middelbare scholen in Rotterdam.

Help mee!

Heel Rotterdam verlicht op díe fiets, is natuurlijk het doel. Help jij daaraan mee? Speel of deel dan de game, bijvoorbeeld via jouw socialmediakanalen. Ook vind je hier campagnemateriaal dat je kunt delen en een poster die je kunt ophangen. Kan je de poster niet zelf afdrukken? Stuur een mail naar opdiefiets@rotterdam.nl met de adresgegevens en hoeveel je er wil hebben. Dan sturen we de posters op.  

Zo zorgen we er samen voor dat middelbare scholieren, en wij allemaal, goed verlicht de winter doorfietsen. Game on! 

Downloads:

URL om naar te verwijzen:

www.rotterdamopdiefiets.nl/lichtaan

Hashtags:

# fietsverlichting
# RotterdamOpDíeFiets
# lichtopdiefiets
# fietslampenaan
# iedereenverlicht
# lichtaangame