• Fietsverlichtingscampagne

Heb jij het licht al gezien?

De komende weken ontkom je er niet aan: de fietsverlichtingscampagne neemt heel Rotterdam over! Op scholen, op straat én online zie je de boodschap Licht aan! En dat is belangrijk, want als fietser ben je kwetsbaar en zonder licht ook voor andere weggebruikers een gevaar. Dit jaar zorgen we er met een speelse online game voor dat jij tijdens de donkere en mistige dagen altijd je licht aan zet.

De jaarlijks terugkerende campagne richt zich dit keer op middelbare scholieren. De meeste scholieren weten wel dat ze hun licht aan moeten doen, maar doen dat door allerlei reden vaak niet. Wat ook meespeelt: ze hebben nog geen rijbewijs en beseffen niet hoe het als automobilist is om fietsers zonder licht op de weg tegen te komen.  

Jongeren activeren

Om de jongeren op een unieke manier te bereiken, heeft de gemeente Rotterdam een tof digitaal spel laten ontwikkelen. Met de game wil de gemeente de jongeren activeren hun fietsverlichting wél aan te zetten. En ja, ook voor volwassenen is het een leuke uitdaging om zoveel mogelijk verlichtingspunten te scoren. Lukt dat niet? Dan is het ‘game over’.  

Op verschillende scholen in Rotterdam komt er binnenkort een team langs om scholieren de game te laten spelen. Je kunt de game ook online spelen. Zie jij het licht?