• Fietsverlichtingscampagne

Fietslampen aan! Fietsverlichtings-campagne van start in Rotterdam

Het zijn de donkere dagen voor kerst en dat betekent: fietslampen aan! Een simpele, heldere boodschap die onderdeel is van de fietsverlichtingscampagne in Rotterdam. De komende weken staan er verschillende activiteiten op het programma. Zo herinnert de gemeente iedereen eraan om fietslampjes bij je te hebben en aan te doen.

Het meest gehoorde excuus om geen verlichting te hebben, is ‘vergeten’ of ‘kapot’. Kan gebeuren natuurlijk, maar je neemt een flink risico. De kans op een ongeluk wordt groter, je kunt een flinke boete krijgen en je laat andere weggebruikers sneller schrikken.

Rotterdamse TikTokkers

Daarom herinnert de gemeente in samenwerking met de Fietsersbond en Rotterdam op díe fiets de komende weken alle Rotterdammers eraan om de fietslampen aan te zetten. Op scholen, op straat, online, in de fietstunnel bij Centraal Station: de boodschap komt overal terug. Door samen te werken met bekende Rotterdamse TikTokkers en scholen, richt de gemeente zich dit jaar extra op kinderen en jongeren.

Acties in de stad

De tunnel bij het Centraal Station wordt op 8 december omgetoverd tot een Fietslamptunnel. Ook kom je in december de Tour de Verlichting tegen: een groep opvallende fietsers die lampjes uitdelen aan de fietsers die het licht nog niet hebben gezien.

Houd onze verzamelpagina en onze social media in de gaten voor het verloop van de campagne en voor verlichtende tips & tricks.