Donker? En geen licht aan? Game over!

Het gebeurt iedereen weleens. Je hebt haast en springt op de fiets. Oeps, fietsverlichting vergeten! Als fietser ben je kwetsbaar. Juist daarom is licht aan op je fiets zo belangrijk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

Dit jaar zorgen we er met een speelse online game voor dat jij tijdens de donkere en mistige dagen altijd je licht aan zet. Op scholen, op straat, online: de komende tijd herinneren we alle Rotterdammers eraan!

De game ‘Licht aan!’ 

“Op een drukke weg in Rotterdam rijden nogal wat fietsers zonder licht. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat iedereen met voor- en achterlicht aan fietst. Dit doe je door op een fiets te klikken die zonder licht voorbijrijdt. Hoe sneller je de lichten aan doet, hoe meer punten je verdient. Maar als je te laat bent, dan crasht de fietser. Hoe hoog scoor jij in een minuut?” 

Ga jij de uitdaging aan? De game begint makkelijk en wordt steeds moeilijker. De speeltijd is een minuut waarin je natuurlijk zoveel mogelijk punten moet scoren. Tijdens die minuut worden de hersenen volop getraind om de lichten van de fietsers in het donker aan te doen.  

In het donker en op mistige dagen is het echt belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Om beter te zien waar je fietst, maar ook zodat andere weggebruikers zoals automobilisten je beter zien.

Wist je dat…

  • Een automobilist jou zonder fietsverlichting niet of veel te laat ziet?
  • Als een auto met 50 km per uur plotseling voor jou moet stoppen, de auto pas na 26 meter stil staat?
  • Je de kans op een ongeluk met 20% verkleint door je fietsverlichting aan te zetten?

Deze campagne wordt ondersteund door:

Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis
AHOY
Ziemi
Fietstaxicentrale
Give a Bike Foundation