Rotterdam is het mooist op díe fiets

Over ons

Alle Rotterdammers op díe fiets, daar gaan we voor! Als we met z’n allen vaker de fiets pakken, houden we de stad en onszelf gezond.

Ga je op de fiets naar je werk, school, sportvereniging of vrienden, dan blijf je lekker in beweging. Ook help je mee om de lucht in de stad schoon te houden en het verkeersgeluid te verminderen. Fietsen verbindt noord, zuid, west en oost. Rij snel en voordelig naar het centrum, het buitengebied of omringende steden. Fietsen brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt dat we de stad anders inrichten, zodat er meer ruimte ontstaat. Kortom, de fiets zet verandering in beweging. En die verandering begint zodra jij op de fiets stapt, samen met duizenden andere Rotterdammers.

Vraag maar raak!

Rotterdam op díe fiets is het platform waar je alle antwoorden vindt op fietsvragen. Hoe houd ik mijn fietsketting schoon? Waar kan ik leren fietsen? Welke route is een sportieve uitdaging? Met hoeveel mensen mag je op een fiets? Geen vraag is te gek. Ook vind je hier informatie over de mooiste fietsroutes en de slimste tips. Staat jouw vraag nog niet op de site? Stel hem via social media of e-mail aan ons en wij zorgen voor een antwoord!

Stap op díe fiets

Onze centrale vraag is: hoe krijgen we heel Rotterdam op de fiets? Dat doen we bijvoorbeeld door de krachten te bundelen in de Rotterdamse Fietsalliantie. De alliantie bestaat uit bedrijven en organisaties die fietsen belangrijk vinden. Samen zoeken we oplossingen voor logistieke problemen, zoals een tekort aan fietsparkeerplekken. We organiseren fietsevenementen en we zetten acties op om alle Rotterdammers op díe fiets te krijgen. .

Meer weten over de Rotterdamse Fietsalliantie? Lees hier verder.

Van Fietsfan010 naar Rotterdam op díe fiets

Misschien ken je ons al van Fietsfan010. Dit was een online netwerk waar Rotterdammers meedachten over hoe we van Rotterdam de ideale fietsstad maken. De ideeën zijn meegenomen in de aanpak van de gemeente.

Om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen, is het fietsmerk én het platform ‘Rotterdam op díe fiets’ ontstaan. Een online plek waar al het fietsnieuws uit de stad samenkomt. Een plek waar tips uitgewisseld worden en waar elke Rotterdammer antwoord vindt op fietsvragen. Het netwerk van Fietsfan010 is hierin opgenomen.

Deze partijen zitten in de Rotterdamse Fietsalliantie