Auto Hoogenboom

Auto Hoogenboom is een Rotterdamse autodealer met verschillende locaties in de stad. Het is een opvallende alliantiepartner, want hoe werkt een autobedrijf mee aan meer fietsende Rotterdammers? “In de stad is een auto niet altijd het handigste vervoersmiddel. Denk maar aan het parkeerprobleem. Mensen die hier wonen en werken doe je meestal geen plezier met een auto, maar wel met een fiets”, vertelt Fleetmanager Egon Ottens.

Over 10 jaar geen auto’s meer

Het bedrijf biedt relaties allerlei vormen van vervoer, waaronder ook fietsen. Als werkgever kun je er terecht om fietsen voor werknemers te leasen. “Aan de ene kant is het voor ons een noodzaak: over 10 jaar rijden er misschien geen auto’s meer in Rotterdam. Het is dus om relevant te blijven als bedrijf, maar het komt zeker ook uit het hart. Want wij zien dat een binnenstad zonder auto’s stiller, leuker en schoner is.”

Daarom biedt het bedrijf ook zijn eigen medewerkers een fietsregeling aan. “Het is gezond, je blijft er fit van en op de fiets kom je tot goede oplossingen. Je zet niet alleen je lichaam, maar ook je hersenen in beweging. Daarom proberen we onze medewerkers te verleiden om in plaats van een auto van de zaak, een fiets te nemen.”

Gedragsverandering

Ottens is blij om met anderen te praten over fietsen en de toekomst ervan in de stad. “Als je het met elkaar omarmt, dan kan je samen echt een gedragsverandering teweegbrengen. En natuurlijk willen we laten zien wat wij als bedrijf kunnen bieden aan andere bedrijven, om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen.”

In de media

Onlangs sprak Egon Ottens met Ways2Go over zijn onderneming. Zo vertelde hij daar: “We kijken tegenwoordig naar het totaalplaatje, naar hoe we de zakelijke kilometers van onze klanten zo duurzaam mogelijk kunnen maken. En hoe gek het ook klinkt voor een autobedrijf, soms betekent het dat wij hen adviseren om het wagenpark af te bouwen.” Het volledige artikel lees je hier.