Broadcast Bike

Bart Buerman bedacht onlangs de Broadcast Bike: een regiewagen in de vorm van een bakfiets. “Voor mijn onderneming verzorg ik opnames en livestreams vanaf evenementen. Om mijn apparatuur te vervoeren, maak ik vaak gebruik van het openbaar vervoer. Helaas kan dan niet altijd alles mee. Daar ontstond het idee voor de Broadcast bike. “Een bakfiets waarmee ik apparatuur kan vervoeren en die op locatie kan uitklappen tot kant en klare werkplek.”

Hiermee laat Bart zien dat je niet altijd een auto nodig hebt. “Het gaat een stuk sneller op de fiets dan met de auto, omdat je bijvoorbeeld geen parkeerplek hoeft te zoeken. Daarnaast is het een stuk gezonder en kan je onderweg genieten van de buitenlucht. Met de fiets kan je ook letterlijk alle kanten op. Dat is voor mij reden genoeg om de fiets te promoten.”

Inspirerend voorbeeld

In de samenwerking met de Rotterdamse Fietsalliantie wil Bart laten zien dat bakfietsen meer zijn dan een vervoersmiddel voor kinderen of pakketjes. “Broadcast Bike is hier een inspirerend voorbeeld van.” Hij hoopt dat er nog veel meer mensen aansluiten. “Met meer mensen en organisaties laten we zien dat fietsen leuk is, uitstoot vermindert én de samenleving schoner en gezonder maakt.”