Dept Agency

Het internationale bedrijf Dept, dat ook in Rotterdam is gevestigd, helpt ondernemers met digitale marketing. Daarnaast vindt Dept het belangrijk om te werken aan een betere wereld. Om die reden is het bedrijf B Corp certified. “Dat betekent dat we ons op veel vlakken bezighouden met duurzaamheid, zoals ons energieverbruik, de dingen die we eten op kantoor, maar ook hoe we naar kantoor reizen. We willen medewerkers stimuleren om met de fiets te reizen. Rotterdam op díe fiets past perfect bij de normen en waarden van Dept,” vertelt Ilayda, medewerker van Dept.

Geen piepende rammelbak

Met het partnerschap hoopt Dept nog meer mensen op de fiets te krijgen. “We willen een inspiratie zijn voor onze eigen mensen, maar ook voor de Rotterdammers. Fietsen is namelijk supergezond en het is een stuk sneller dan het openbaar vervoer. En tijdwinst, daar hebben we allemaal belang bij toch?”

Om meer mensen op de fiets te krijgen, moeten we het belang van een goede fiets wel benadrukken volgens Ilayda. “Een fijne fiets is heel belangrijk, die pak je namelijk veel sneller dat een rammelbak die piept en kraakt aan alle kanten. Een goede fiets maakt fietsen leuker.”