JHuijsen fietsenmaker

Jeroen Huijsen heeft na een technische carrière bij verschillende bedrijven zijn rust gevonden als fietsenmaker in de wijk Nieuw-Mathenesse. Hij ‘redt’ oude fietsen die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden.“Ik repareer en recycle fietsen, zodat ze niet onnodig weggegooid worden. Dat is een stuk beter voor het milieu en het verkleint de afvalberg.”

Betaalbaar voor iedereen

Jeroen vindt het belangrijk dat de fietsen voor iedereen betaalbaar zijn. “Mensen met een klein budget moeten ook op de fiets kunnen stappen. Daarom zorg ik voor een goede kwaliteit tegen een lage prijs.” Zelf stapt de fietsenmaker graag op zijn stalen ros. “Even de natuur in, stress loslaten, superideeën krijgen, conditie krijgen, spieren trainen, goed voor je portemonnee én milieu… Dat maakt het zo leuk!”

Kennis inbrengen

De fietsenmaker heeft zich aangesloten bij de Rotterdamse fietsalliantie, omdat hij wil meehelpen aan een stad met meer fietsen en minder auto’s. “Door mijn deelname aan deze alliantie hoop ik dat ik mijn zaak verder kan uitbreiden. Ook wil ik graag bij bepaalde fietsacties vanuit de alliantie mijn kennis inbrengen over bijvoorbeeld het recyclen van fietsen.”

Jeroen vindt het belangrijk dat partijen die fietsen stimuleren, meer met elkaar gaan samenwerken. “Met elkaar helpen worden we altijd sterker en vinden we meer oplossingen.”