Stichting Natuurstad Rotterdam

Mart van Gestel van Stichting Natuurstad Rotterdam vertelt enthousiast waarom de stichting alliantiepartner is van de Rotterdamse Fietsalliantie: “Natuurstad stimuleert een duurzame, gezonde en groene levensstijl en daar hoort fietsen ook bij. Met 22 groene locaties in Rotterdam, zoals kinderboerderijen en tuinen, is er altijd wel één in de buurt. En wat is er nu beter dan deze te bezoeken op de fiets!”

De oplossing

De vrijheid die je ervaart als je fietst, is voor Mart een reden om ook zelf vaak op de trappers te staan. “Met het stuur in eigen handen beslis jij waar je naartoe gaat. De fiets brengt je op zoveel nieuwe plekken die je vanuit de auto niet altijd kunt ontdekken. Daarnaast biedt het de oplossing voor veel problemen in Rotterdam: het stikstofprobleem, ruimtegebrek, tekort aan parkeerplaatsen. Maar het is vooral een kans om gezonder te leven.”

Natuurstad heeft allerlei plannen om het fietsen onder Rotterdammers aantrekkelijker te maken. “We willen bijvoorbeeld kijken naar fietsroutes langs onze locaties. Maar we hopen met dit partnerschap ook nieuwe partijen te ontdekken waarmee we samen kunnen werken om meer bezoekers ervan te overtuigen om op de fiets te komen. Zo maken we van Rotterdam een schonere, gezondere stad.”