Yeply

Waarom ben je alliantiepartner van Rotterdam op díe fiets?
Wij bieden met ons bedrijf preventief onderhoud aan fietsen aan voor zakelijke klanten en particulieren, met als doel om meer Rotterdammers op de fiets te krijgen. En er voor te zorgen dat ze blijven fietsen.

Wat doe je om jouw medewerkers/bezoekers/klanten op de fiets te krijgen?
Wij zorgen dat de fietsen onderhouden en werkend zijn. We promoten op alle platformen het gebruik van de fiets. En zijn ons aan het oriënteren op een fietsplan voor onze medewerkers.

Waarom vind je het belangrijk om fietsen in Rotterdam aan te moedigen?
Het belangrijkste aan een stad zijn veiligheid en leefbaarheid. Veel verkeer met herrie, drukte en giftige stoffen staat die doelen in de weg. De fiets is de ideale substituut hier voor, en ik zou het fantastisch vinden als Rotterdam het voortouw kan nemen en de meest leefbare stad van Europa kan worden

Wat maakt fietsen zo leuk?
Ten eerste zie je veel meer als je op de fiets zit. Ook is er de mogelijkheid om gesprekken aan te gaan met andere fietsers op je route, wat het een heel sociaal aspect geeft. Wanneer je op hoog tempo fietst komen er zelfs “happiness-hormonen” vrij. De fiets is makkelijk, en hij houdt je gezond.

Wat hoop je uit dit partnerschap te halen en wat breng jij in, in de samenwerking?
Als startende onderneming hopen wij ons te vestigen als begrip in de Rotterdamse fietsenwereld. Ook hopen wij een mentaliteitsverandering teweeg te brengen onder de Rotterdamse bevolking om vaker voor de fiets te kiezen. Wij zullen deze culture change in al onze bezigheden promoten. Voor de fietsalliantie zullen wij ons inzetten als meedenkende, en meewerkende partner aan alle mogelijke projecten. Via de fietsalliantie hopen wij uiteraard onze naam te verspreiden en ons netwerk te verbreden.

Hoe ziet jouw ideale fietswereld eruit?
Kortgezegd moet het asfalt in de stad omgedraaid worden. Wat nu autoweg is hoort fietspad te worden, en het huidige fietspad voor auto’s. Stoplichten op fietspaden op groen / geen stinkende auto’s naast het fietspad. Noord-Zuid en Oost-West drie of vier verkeersaders waar fietsers binnen 15 minuten de hele stad kunnen doorkruisen zonder gestopt te worden. Goede en veilige fietsparkeerplaatsen. Ook bij overstap op openbaar vervoer. Het creëren van grote parkeerplaatsen rond de ring van waaruit men overstapt op de fiets om in het centrum te geraken. Geen spookfietsen, en geen fietsdiefstal.

Hoe kunnen we Rotterdammers nog meer stimuleren op de fiets te springen?
Vanuit Yeply gezien laten heel veel mensen de fiets in de schuur staan omdat er iets aan kapot is. Geen licht? Dan pakken we de auto. Lekke band? Dan pakken we de auto. Wij willen Rotterdammers laten begrijpen dat ze net zo om moeten gaan met hun fiets als met hun auto. Dus ieder jaar een APK. Niet wachten tot je fiets kapot is, maar voorkomen dat hij kapot gaat. Dan ga je veel vaker kiezen voor de fiets.

Waarom raad je andere organisaties en bedrijven aan zich aan te sluiten bij Rotterdam op díe fiets?
Fietsen is de toekomst. Als je mee wilt groeien als bedrijf in Rotterdam, dien je na te denken over hoe jij je personeel op de fiets krijgt en hoe je fietsgebruik kunt stimuleren. De gemeente zal de komende jaren nieuwe plannen door gaan voeren, en als je als bedrijf of organisatie daar enige inspraak in wilt hebben, dan is aansluiten bij de fietsalliantie de eerste stap.

En als Rotterdammer wil je dat je kinderen opgroeien in een veilige, schone stad, dus help mee – denk mee – en sluit je aan