Rotterdam Rides is een vrolijk, duurzaam en gratis festival voor jong en oud. We vieren met dit festival al het moois van de stad op de fiets. De eerste editie van dit festival was in mei 2022. We kijken erg uit naar de volgende editie en nemen je op deze pagina even mee terug naar de geweldig zonnige, gezellige fietsdag van dit jaar!

Een Ride voor elke Rotterdammer

De Rides – routes die we met elkaar fietsen – trekken door alle wijken van Rotterdam en omgeving. Ben je een beginnend fietser of een fervent wielrenner? Voor iedereen is er een geschikte Ride: van racen in de hoogste versnelling en wheelies maken in het Zuiderpark tot een rustige speeltuinentocht met het hele gezin.

In het Festivalhart komt iedereen gezellig bij elkaar. Je kan er genieten van muziek, eten & drinken en allerlei fietsactiviteiten, zoals fietsles voor kinderen én volwassenen. Hier starten en eindigen ook de meeste Rides.

Eerste editie

In mei 2022 vond de allereerste editie plaats van dit gezellige fietsfestijn. Nieuwsgierig? Lees dan hier het verslag van de dag en bekijk de aftermovie.

Kan je er geen genoeg van krijgen? Hieronder vind je per Ride en van het Festivalhart mooie plaatjes van de eerste editie:

Festivalhart
Crazy Bike Ride
Backyard Ride
Playground Ride
Maas Ride
Feyenoord Ride
Social Ride
Spring (maar achterop) Ride
Urban Ride

De Rotterdamse Fietsalliantie

Rotterdam Rides is een initiatief van de Rotterdamse Fietsalliantie. Deze alliantie bestaat uit Rotterdamse bedrijven en organisaties die de fiets, fietsers en het fietsen een warm hart toedragen. Op deze pagina vind je alle partners. Zelf graag meehelpen aan een stad die fietsen voorrang geeft? Je leest hier hoe je partner kan worden en wat dat betekent. Als partner kan je ook een Ride initiëren voor de volgende editie van Rotterdam Rides. We horen graag van je!

Tot bij de volgende editie in 2023!