• Rotterdam Rides

‘Ik wil dat mensen zich buiten thuisvoelen’

Het NK Tegelwippen: Wip & Ride is bedacht door captain Nine Perdeck, door Jose Besselink en door het NK-Tegelwippen. Tijdens deze Ride ga je aan de slag om jouw buurt groener te maken. “Echt een leuk avontuur.”

“Met deze Ride willen we mensen inspireren om te gaan vergroenen in hun eigen wijk. Vergroenen is leuk, makkelijk en goed voor de wereld. Al is het maar een boomspiegel of picknickbank, alle kleine beetjes helpen en bovendien wordt Rotterdam er mooier van,” zegt Nine.

Bijen en bloemen

Voor Nine is het belangrijk dat mensen zich ook buiten thuisvoelen. “In veel Europese steden wonen mensen meer buiten dan binnen, hier is dat andersom. Als je zorgt dat het er buiten fijn uitziet met groen, dieren, bijen en bloemen, dan gaan mensen vanzelf meer naar buiten om te fietsen of wandelen.” Dat maakt de combinatie van deze Ride en het NK Tegelwippen perfect.

Een avontuur

Deze Ride ziet Nine als een avontuur: “Je bent samen onderweg, vergroent je buurt, leert nieuwe mensen en de omgeving kennen. Fietsen is hier echt perfect voor.” Dit sluit ook perfect aan bij Nine haar onderneming Spaak. Deze Ride was onderdeel van Rotterdam Rides 2022.