• Rotterdam Rides

‘Jong geleerd, is oud gedaan.’

Samen met Remko Pijnaker is Meike Lansbergen captain van de Playground Ride. Een fietstocht voor Rotterdamse kinderen en hun ouders, om leuke speelplekken in Rotterdam te ontdekken. Het past perfect bij de organisatie van Remko en Meike: Groeifiets, het flexibele kinderfietsabonnement.  

“Bij Groeifiets vinden we het belangrijk dat kinderen goed kunnen fietsen door Rotterdam. Daarom bieden we kinderfietsabonnementen aan. Kinderen krijgen een fiets die past bij hun lengte. Als ze er te groot voor worden, krijgen ze een nieuwe fiets en leveren ze de oude in,” vertelt Meike.

Het idee ontstond een aantal jaar geleden, toen Remko en Meike – allebei ouders – aan de praat raakten over kinderfietsproblemen. “Wij merkten dat we met een schuur vol (tweedehands) kinderfietsen zaten die niet gebruikt werden. Zo zonde! Dat terwijl veel Rotterdamse huishoudens een kinderfiets kunnen gebruiken.” En zo werd Groeifiets geboren.

Fietsen is leuk

Met Rotterdam Rides willen Meike en Remko aan de jongste Rotterdammers laten zien hoe leuk fietsen is. “Fietsen is gezond, het is milieuvriendelijk en het is een heel leuke bezigheid. Dat vinden wij belangrijk om mee te geven aan kinderen. Bovendien geldt: hoe jonger je begint met fietsen, hoe vaker je het uiteindelijk gaat doen. Jong geleerd, is oud gedaan.”

Deze Ride was onderdeel van Rotterdam Rides 2022.