Een vrolijk Festivalhart van Rotterdam Ride sop het Deliplein met zonnig weer en kinderen die de pumptrack proberen.
  • Rotterdam Rides

Rotterdam Rides 2023: fietsen en zolang mogelijk stilstaan

Een zonovergoten Deliplein stond zondag 14 mei de hele dag in het teken van de fiets. Van de BMX, de duofiets, de tandem, de Crazy Bike, de DJ-fiets en zelfs de vuilnisfiets! Het kon niet missen: Rotterdam Rides deed dit jaar Katendrecht aan.

Veel fietsliefhebbers en gezelligheidsdieren wisten we weg naar het Deliplein te vinden, ondanks dat het tweede Rotterdamse festival op de fiets wat ‘concurrentie’ had. Want naast moederdagbezoekjes was er op Zuid ook nog ‘iets’ met voetbal en een kampioenschap. Op de dag konden fietsers van jong tot oud meedoen aan een van de 11 speciale Rides, hun fiets te laten opknappen of zich vergapen aan de Crazy Bikes.

Een zonnig Festivalhart

Het weer was iedereen gunstig gezind en de sfeer was opperbest. In het kleurrijke Festivalhart konden kinderen zich uitleven op een pumptrack – een buitenbaan met flinke hobbels en scherpe bochten. Er waren speciale BMX-fietsen en helmen te leen. Ondertussen genoten ouders van een verfrissend drankje in de zon en was stil blijven staan erg moeilijk door de swingende muziek van Lo Poloko. Sommige bezoekers lieten zich uitdagen om op een fiets zo lang mogelijk stil te staan bij het kampioenschap ‘surplace’ of een Crazy Bike uit te proberen: “Als je er eenmaal op zit, fietst het verrassend lekker!” De dag werd extra feestelijk door muziek uit verschillende installaties, uiteraard op fietswielen.

Fijne Rides

Ondertussen werden de Rides met enthousiasme uitgezwaaid en weer onthaald. Voorafgaand aan de Zwerfie Ride werden de deelnemers nog even flink aangemoedigd door de captain: “Mensen, die grote witte zak daar gaan we helemaal vullen met zwerfvuil!” Een deelnemer van de Nature City Ride merkte aan het einde van de rit op: “Zuid is groener dan je denkt!” En zo is het maar net; Rotterdam blijft ook de Rotterdammer verbazen. Al met al een fietsfeestje om door een ringetje te halen.

2e prijs Tour de Force Initiatiefprijs 2023

Rotterdam Rides heeft de 2e plaats behaald bij de Tour de Force Initiatiefprijs 2023! Tijdens het Nationaal Fietscongres 2023 konden alle aanwezigen stemmen op hun favoriet. De hoofdprijs ging naar de Fiets Peloton Module, een systeem waarmee fietsers vaker groen licht krijgen zonder dat ander verkeer er last van heeft. Rotterdam Rides deelde de 2e plaats met de Verkeersactieve School, een initiatief van de provincie Limburg om de veiligheid van scholieren op de fiets te vergroten.

Ellery Landheer van de Rotterdamse Fietsalliantie nam met alliantiepartners Henriette Verhoeven en Jeroen Maijers de prijs in ontvangst: een cheque van 2500 euro om te investeren in het festival. Benieuwd wat Rotterdam Rides met de prijs gaat doen? Hou dan onze socials in de gaten!