• Rotterdam Rides

Rotterdam Rides 2023: gratis fietsfestival voor iedereen!

Op 14 mei staat Rotterdam in het teken van de fiets tijdens de tweede editie van Rotterdam Rides! Met dit vrolijke, gratis festival voor jong en oud vieren we al het moois van de stad op de fiets. Ontdek nieuwe plekken tijdens een van de 11 themarides en geniet van een dag vol gezelligheid op het Deliplein.

Meld je nu aan voor een Ride!

Dit jaar is het Deliplein op Katendrecht het hart van het festival. Naast muziek en lekker eten en drinken, is hier van alles te zien en te doen. Laat je fiets repareren, zet je kleintje op een loopfiets of probeer een te gekke tweewieler uit waar een spaakje aan los zit. Of je nu dagelijks op de fiets zit of liever loopt; iedereen is welkom! Want wie houdt nou niet van een feestje met leuke mensen op een mooie plek? Het Festivalhart is open van 12.00 tot 18.30 uur.

Of je nu dagelijks op de fiets zit of liever loopt; iedereen is welkom!

EEN RIDE VOOR ELKE ROTTERDAMMER

Ben je een beginnend fietser of een fervent wielrenner? Ook voor jou is er een Ride: van groen in de stad ontdekken en zwerfvuil opspeuren tot dieren spotten rond de Ackerdijckse Plassen. Tour rustig langs verrassende speelplekken met het hele gezin, laat je meevoeren langs de Maas of trek de stoute schoenen aan en sluit je aan bij de te gekke fietsenparade! Ga je op reis door een geschiedenis vol ondernemende Rotterdamse vrouw of race je liever in de hoogste versnelling naar Hoek van Holland? Aan jou de keuze. Schrijf je gauw in voor jouw Ride op de website van Rotterdam Rides!

PROGRAMMA

Het Deliplein zal op 14 mei gevuld zijn met kleuren, geuren, vrolijke geluiden en natuurlijk fietsen. Doe mee met een leuke workshop, pimp je fiets, laat je kind losgaan op een pumptrack en stap zelf op een te gekke fiets tijdens de Crazy Bike Expo. Er is voor iedereen iets te zien of te doen. Ook als je geen fietser bent. Op de website van Rotterdam Rides vind je meer informatie over het programma. Houd ook de socials van Rotterdam op di1e fiets in de gaten voor de laatste updates.

PARTNERS VAN ROTTERDAM RIDES

Rotterdam Rides is een initiatief van de Rotterdamse Fietsalliantie. Deze alliantie bestaat uit Rotterdamse bedrijven en organisaties die de fiets, fietsers en het fietsen een warm hart toedragen. Meer weten? Kijk op op deze pagina.

TERUGKIJKEN OP DE EERSTE EDITIE
De eerste editie van Rotterdam Rides op 22 mei 2022 was een fantastisch fietsfestijn. Benieuwd wat er zoal te beleven was? Lees hier het verslag van de dag, bekijk de foto’s en de aftermovie.