• Rotterdam Rides

‘Wij tonen Rotterdams mooiste plekken’

De Rotterdamse Douwers bedachten de Spring (maar achterop) Ride, een fietstocht van 17 kilometer door Rotterdam. Timo Reijnen is captain van de ride. “Met deze route laten we zien hoe leuk en gemakkelijk fietsen is.”

Fietsen is een grote passie van Timo: “Ik ga het liefst overal op de fiets naartoe. Daarnaast ga ik regelmatig op fietsvakantie of doe mee aan tochten. Met de fiets ben je sneller, onafhankelijk en krijg je gelijk beweging. Dat maak het echt perfect.”

Mooie plekken

Tijdens de Spring (maar achterop) Ride wil de enthousiaste captain mensen de stad laten zien. “Wij tonen Rotterdammers de mooiste plekken in hun eigen stad, waar ze normaal niet zomaar komen. Met de fiets kan je namelijk bij plekken komen die wandelend te ver zijn en met ander vervoer onbereikbaar.”

Spring op de fiets

Timo hoopt dat mensen door de Spring (maar achterop) Ride geïnspireerd raken om vaker te gaan fietsen. “Veel van de jongeren die naar de Rotterdamse Douwers komen zijn te laat bij ons kantoor, doordat ze lang op het openbaar vervoer moeten wachten. Dat kan veel sneller. Je raadt het al: op de fiets natuurlijk!” Deze Ride was onderdeel van Rotterdam Rides 2022.