• De voordelen

Deze uitjes in de zomervakantie laten je stralen!

Tijdens de zomervakantie is veel leuks te beleven in Rotterdam. De zon houdt zich nog wat verscholen, maar met deze tips voor jong en oud ga je stralen van plezier! Wat je nodig hebt: een fiets, zonnebril, regenpak, wat zakgeld (of een (groot)ouder die sponsort) én liefde voor Rotterdam.

Jouw kunstwerk bij de start van de Tour!

Waar droom jij van? Laat het zien tijdens de tourworkshop Ambitie Expeditie van Villa Zebra. Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar die lekker creatief bezig willen zijn en hun dromen willen laten zien. Een gave workshop onder begeleiding van kunstenaar Vanessa Obinu, waarin jonge Rotterdammers aan de slag gaan met collagetechnieken. Uiteindelijk vormen alle creaties samen één groot kunstwerk. Dit kunstwerk wordt gepresenteerd tijdens de Tour de France Femmes. Hoe gaaf is dat?!

Kijk voor de data, prijzen en het adres op https://www.villazebra.nl/ambitie-expeditie/

De speeltuin doet het altijd goed

Ravotten, springen, slingeren, glijden; wat wil je als kind nog meer? In Rotterdam zijn ontzettend veel leuke speeltuinen en parken waar kinderen zich kunnen uitleven. Trek er lekker opuit, neem wat lekkers mee en jullie zijn zo een hele dag zoet. Met deze route weet je zeker dat je geen enkele speelplek mist. 

Beeld: Hester Blankestijn
Ontdek de Maasvlakte 2 op díe fiets

Met het hele gezin ertussenuit om een bijzonder stukje Rotterdam te verkennen? Dat kan deze zomer bij FutureLand. Er is in juli en augustus een speciaal kinderprogramma met een interactieve kidsquiz, een schilderworkshop, fossielenexpeditie, vaartochten én voor de ervaren fietsers een fietstour. Een leuk en leerzaam dagje weg. Is het lekker weer en wil je sportief doen?Stap dan op de fiets naar Hoek van Holland en maak gebruik van het Hoeksveer, de rechtstreekse veerverbinding van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Wie weet spot je onderweg zeehonden of bijzondere trekvogels!

Fietsspelletjes in de buurt

Blijf je liever dicht bij huis? Zoek een lege parkeerplek, plein of ander vlak terrein op in de buurt. Met deze fietsspelletjes leren kinderen niet alleen beter fietsen, maar worden ze zich meer bewust van verkeersveiligheid.

Spetter-spatter-spater

Laat de zon zijn stralende zelf ineens zien? Pak dan gauw een handdoek in en spring op de fiets naar de Kralingse Plas. Het pierenbadje én de plas liggen daar te wachten op spelende kinderen. Papa’s en mama’s genieten ondertussen van het mooie uitzicht. Na een drankje of ijsje kun je de dieren bekijken bij kinderboerderij de Kraal. Op de terugweg fiets je een rondje om de plas langs de molens. Ideaal voor een dagje buitenplezier!