• De voordelen

Terug naar het kantoor, op díe fiets!

We mogen allemaal weer naar kantoor. Dit is dan ook hét moment om je goede voornemens in praktijk te brengen. Ga jij ook op de fiets naar je werk?

Het grootste voordeel van fietsen, is dat het een stuk gezonder voor je is dan bijvoorbeeld een ritje met de auto of de bus. Tijdens een fietstochtje zet je je lichaam ‘aan’: je hart, longen en spieren gaan aan het werk. Ook maak je door meer te bewegen serotonine aan in je hersenen. Dat is een geluksstofje dat zorgt voor een fijn gevoel na een fietstocht.

Een andere reden om eens je stalen ros te pakken naar je werk, is omdat het goed is voor het milieu. Zolang je fietst verbruik je geen brandstof en dus stoot je ook geen uitlaatgassen uit.

Goedkoop op pad

Een ander belangrijk voordeel aan fietsen is dat het een stuk goedkoper is dan andere vervoersmiddelen. Sommige werkgevers in Nederland maken het nog goedkoper, zij maken gebruik van het Fietsplan. Hierdoor is het mogelijk om met hoge korting een fiets te kopen via je werkgever.

Hetzelfde geldt bij ‘Fiets van de Zaak’: jij krijgt een (elektrische) fiets voor jouw woon-werkverkeer. De fiets koop je niet zelf, dat doet je werkgever. Je mag je fiets wel onbeperkt privé gebruiken. Het enige dat het jouw kost is enkele euro’s extra belasting per maand.

Lease een fiets

Een fiets leasen via je werkgever kan ook. Je betaalt zelf geen aanschaf- en onderhoudskosten, alleen 7% bijtelling per maand. Vraag aan je werkgever wat de mogelijkheden zijn. Jouw werkgever is vast blij te horen dat je op een milieuvriendelijke, gezonde manier naar kantoor wilt komen.

Dus zet je tweewieler alvast klaar, vet de ketting nog eens goed in en spring morgenochtend lekker op díe fiets.