Zonnige gerstmiddag in Het Paek, bij restaurant Parkiet. Mensen genieten van de zon en een drankje.
  • De voordelen

Op stap in de herfstvakantie 2023

Binnenkort zijn de Rotterdamse basisscholieren weer een weekje vrij. En misschien pak jij ook wat vrije dagen in de herfstvakantie? Er is in ieder geval genoeg te doen, voor grote en kleine kinderen. We zetten een aantal leuke activiteiten op een rij. Geniet van de fietstochtjes, de herfstkleuren en het culturele aanbod in Rotterdam!

Voor kleine Rotterdammers

 

Dansen, zingen en toneel spelen
Wordt jouw kind blij van muziek of heeft het gevoel voor drama? Meld hem of haar dan nu aan voor een workshop bij het Hofpleintheater. Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 oktober krijgen kinderen tussen de 8 en 12 jaar les van dans-, acteer- en zangdocenten. Aan het eind van de dag is er een optreden voor de familie.

Hier vind je meer informatie over de workshops.

Spelletje op de fiets
Even geen plenzende regen buiten? Verruil dan het tv-scherm voor een lekker fris fietsrondje. Je krijgt jouw grut makkelijk van de bank met een van deze leuke spellen. Zorg voor een paar mooie (of lekkere) prijzen en ze staan in een mum van tijd op de trappers!

Maak een fietsspeurtocht
Houd je kinderen (en jezelf) lekker bezig met een fietsspeurtocht, met vragen over Rotterdam en leuke opdrachten onderweg.

Struin speeltuinen af
Geen zin om zelf een route uit te stippelen? Pak dan wat drinken en snacks in, zet je kinderen in de kinderstoel of op hun eigen fiets en ga alle speeltuinen van Rotterdam af!

Voor het hele gezin

 

Maak je eigen fietsroute
Fiets je regelmatig langs plekken waar jullie een leuke of bijzondere herinnering aan hebben? Maak er een route van! Denk maar aan het huis van opa en oma of de plek(ken) waar je vroeger zelf woonde als kind, de straat waar je op school zat of het zwembad waar je kinderen hun A-diploma haalden. Een route maken is niet lastig en het is een leuk aandenken voor later.

Mariniersmuseum en op avontuur
Terwijl jij het museum verkent, zijn jouw kinderen vanaf 8 jaar op stap met museummarinier Majoor Maas. Ze gaan op ontdekkingstocht richting het Noordereiland en proeven van het mariniersrantsoen. De speciale excursies zijn op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober van 11.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 15.30 uur. Meer informatie vind je hier.