Blauwe glijbaan met kindje en groen blauwe kinderfiets.
  • De voordelen

Leuke uitjes in de voorjaarsvakantie

Van 27 februari tot en met 3 maart zijn de Rotterdamse schoolkinderen vrij. Tijd om op de fiets te stappen en iets leuks te gaan doen.

Natuurlijk zijn Rotterdamse hits als Diergaarde Blijdorp en de Euromast gewoon open in de voorjaarsvakantie. Maar ook in de wijken en buurten is genoeg te spelen. Soms zelfs voor (bijna) niets! Wij zetten een paar leuke activiteiten voor je op een rij. Je fietst er zó naar toe.

Eenwieleren

Op Katendrecht kunnen je kids zich helemaal uitleven met en óp de fiets. Er worden verschillende leuke workshops georganiseerd, onder andere door Circus Rotjeknor. Je kind leert meer over fietsen repareren, kan een workshop eenwieleren volgen of probeert voor het eerst een BMX uit. En wie weet steek jij er als ouder ook wat van op! Het Kaappark is op 28 februari vanaf 13.00 tot 15.30 uur ’the place to be’!

Knutselen

Slecht weer volgende week? Geen probleem! Het ss Rotterdam houdt 3 knutselmiddagen aan boord. Recht tegenover het schip is een fietsenstalling en eenmaal aan boord droog je zó weer op.
In de Rotterdamse bibliotheken is ook genoeg te doen. Zo mag de jeugd in IJsselmonde een middag aanschuiven om een LEGO-machine te bouwen en kan je in de Centrale Bibliotheek je naam in hout laseren. Bekijk de agenda van jouw bibliotheekfiliaal en kies een leuke activiteit uit.

 

groot oud model cruiseschip in het water - SS Rotterdam
Foto: Iris van den Broek
Kijken en luisteren

Veel Rotterdamse theaters organiseren speciale activiteiten voor de jeugd.  Voor de kleintjes heeft Jeugdtheater Hofplein bijvoorbeeld het LenteFEESTival, voor de iets oudere kinderen zijn er theaterworkshops. Even inactief zijn? Zowel in het Hofpleintheater als in MAAS-theater zijn verschillende jeugdvoorstellingen te zien.

Schommelen

Een speeltuin is altijd goed, zeker bij jongere kinderen. Veel speeltuinverenigingen organiseren bovendien iets extra’s in de schoolvakanties. Zo kunnen kinderen tussen de 4 en 12 in Speeltuin de Stormpolder (IJsselmonde) meedoen aan djembé-les of een circusinstuif. In natuurspeeltuin De Speeldernis (West) mag je marshmallows roosteren boven een kampvuur. En in speeltuin Weena (Centrum) kan zelfs geschaatst worden!
Zin in een echt avontuur? Fiets dan naar het 430 voetbalvelden grote Zuiderpark, achter Ahoy, en laat de kinderen los op het Avontureneiland. Daar kunnen ze uren klimmen, klauteren en glijden. Sluit af met een stukje fietsen langs de Blauwe Verbinding en ze slapen die avond als roosjes. Fijne vakantie!

houten speelobjecten in het zand - speeltuin zuiderpark
Speeltuin Zuiderpark – foto: Iris van den Broek