• De voordelen

Geld besparen op de fiets

De voordelen van fietsen zijn eindeloos. Dat ervaren gelukkig steeds meer Rotterdammers. Zo ook onze redacteur Eline, die veel geld bespaart door te fietsen.

Of het nu lopen of fietsen is, met mijn benen in beweging kom ik overal. Afgelopen zomer werd dat weer eens bevestigd, toen ik last minute besloot mijn vakantie op de fiets te doen.

Onbetaalbare vakanties

Alleen op vakantie bleek niet te betalen. Hotels kwamen niet onder de 100 euro, vakantieparken zaten vol en ook op Airbnb kwam ik geen betaalbare optie tegen. Op vakantie gaan voelde als het hebben van een auto of mijn nieuwe energiecontract: onbetaalbaar.

Ik had ontzettend veel zin om erop uit te gaan, maar hoe? Misschien een stuk Pieterpad lopen, dacht ik. Maar mijn geliefde 5 tot 10 kilometer stadswandelingen leken me niet de juiste training voor de 18 kilometer die me in het oosten van het land te wachten stond.

Een fietsvakantie bleef over. Ik kocht een lichtgewicht tentje bij de Decathlon en grote fietstassen. Die inkopen waren duurder dan zo’n drie nachtjes in een hotel, maar ik zag het ook als een investering in toekomstige reisjes. Met een paar schone kledingstukken, een klein matje en slaapzak achterop, vertrok ik richting de Tiengemeten: een eilandje vol ‘natuurpracht onder Rotterdam’. Daar overnachtte ik bij TinyParks voor € 75,- inclusief een wijnproeverij, diner, ontbijt, marshmallows bij het kampuur én silent disco.

Fietsen = geld besparen

Met de zon in mijn gezicht en de wind door mijn haar, snoof ik de vrijheid op. Ik fietste langs prachtige natuur en ontmoette allerlei leuke mensen. Met heimwee kijk ik terug naar de foto’s van dat reisje. Ik kan nu al niet wachten tot de lente begint en de temperatuur het toelaat om weer te kamperen.

Tot die tijd kijk ik naar fietsroutes langs logeeradressen van Vrienden op de fiets. Je slaapt dan een nachtje bij mensen thuis voor slechts € 25,- inclusief ontbijt. Die vrijheid van reizen met de fiets en dan ook nog eens tegen zo’n prijs, daar bokst geen hotelovernachting of all-inclusive tegen op.

Wat ik ongeveer kwijt was voor mijn fietsvakantie
Kleine tent: € 150,- (eenmalige investering)
Lichtgewicht matje: € 50,- (eenmalige investering)
Fietstassen: € 120,- (eenmalige investering)
Overnachting: tussen de € 7,- en € 30,- per nacht afhankelijk van locatie en voorzieningen
Pontje naar de Tiengemeten: € 4,- retour

Wil jij ook jouw fietsverhalen hier delen? Mail ons op opdiefiets@rotterdam.nl of stuur een berichtje via Facebook, Twitter of Instagram. Wie weet lees je hier dan binnenkort jouw verhaal.