Vrouw geniet van de regen tijdens haar fietsrit.
  • De voordelen

Mooiweerfietsers het hele jaar door op de tweewieler

De mooiweerfietser bestaat. Kijk maar in het woordenboek; zelfs daar staat hij in. Stap jij ook alleen bij mooi weer op de fiets? Met deze redenen rijd je vanaf nu het hele jaar door op je stalen ros. Waarom je dat zou willen? Lees maar gauw verder.

Fietsen brengt geluk!

Door te bewegen maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan. Na een ritje op de fiets – en juist ook met wat tegenwind oftewel extra beweging – zit je erna tevreden achter je bureau.

Regelmatig op de fiets stappen is ook goed voor je immuunsysteem. Je immuunsysteem beschermt je lichaam tegen ziekmakers, zoals bacteriën en virussen. Als je dus elke dag met de fiets een boodschap doet, je kinderen van school haalt of naar je werk rijdt, dan zorg je goed voor je lichaam. En, mooi meegenomen, je hoeft niet meer naar de sportschool. Daar wordt toch iedereen blij van?

Fietsen = besparen

Als je bedenkt hoeveel geld je bespaart door te fietsen in plaats van ander soort vervoer te nemen, dan komt de volgende zomervakantie opeens een stuk dichterbij. Denk bijvoorbeeld ook aan parkeerkosten. Zet het geld dat je elke week bespaart door te fietsen, opzij. Trakteer jezelf van het gespaarde geld op een lekker etentje na een regenachtig ritje. Dat heb je verdiend!

Uitwaaien biedt oplossingen

Het is natuurlijk oppassen met de fiets als het hard waait of sneeuwt. Maar het levert ook inspiratie op. Kijk eens om je heen, voel de seizoenen en laat je zorgen verwaaien. Eenmaal thuis merk je dat je barstensvol nieuwe ideeën zit. Dat komt omdat je in een ‘nieuwe’ omgeving hebt gefietst. Je brein krijgt zo inspiratie en zet dit om in oplossingen of creatieve ideeën.

Een betere wereld

Natuurlijk levert fietsen soms ongemak op. Het stoplicht staat op rood terwijl je haast hebt. Je begint je dag met een lekke band of het komt met bakken uit de lucht. Bedenk dan dat je op de trappers echt meehelpt aan een fijnere, schonere en gezondere stad. Elke dag opnieuw. Applaus voor jou!

Flandrien

Met al deze redenen in gedachten word je misschien wel een echte Flandrien. Dit is een geuzennaam voor de West-Vlaamse wielrenners die bekend stonden om hun moed en doorzettingsvermogen. Ze konden elk soort weer aan en fietsten door regen, wind en slijk. Nu hoeft het ook weer niet zo extreem te zijn. Uiteindelijk regent het minder vaak dan we denken in Nederland. En het gaat er vooral om dat je de juiste kleding aantrekt. Kortom, geen excuses meer. Lekker het hele jaar door op díe fiets!