• Zo doe je dat

Hier koop jij jouw tweedehands fiets

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Overweeg dan om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook een stuk goedkoper. In dit artikel lees je waar je in Rotterdam een mooi tweedehands stalen ros scoort.

Bij Rijwielhandel De Lei ben je aan het juiste adres voor tweedehands fietsen. Eigenaar Pat de Lei biedt zowel normale als elektrische fietsen aan. “Ik vind het belangrijk om naast nieuwe fietsen ook tweedehands aan te bieden. Dat is een stuk betaalbaarder voor de inwoners van Rotterdam.” Je bent van harte welkom bij Pat in de winkel om een proefrit te maken. Als dat niet lukt dan komt Pat naar jou toe, zodat je alsnog de fiets kan testen.

Verklein de afvalberg

Jeroen Huijsen is fietsenmaker in Nieuw-Mathenesse. Hier repareert, onderhoudt en recyclet hij fietsen. “Ik wil voorkomen dat fietsen onnodig weggegooid worden. Dat is een stuk beter voor het milieu en het verkleint de afvalberg.” De gemaakte fietsen verkoopt hij via Facebook, Marktplaats en in zijn winkel op Galileistraat 15. Heb jij geen tijd om de fiets zelf op te halen? Dan levert Jeroen deze bij jou thuis.

Een nieuw leven

Bij Kuijper tweewielers in Bergpolder verkopen ze nieuwe en gebruikte fietsen. De fietsenmakers controleren en repareren de fietsen voordat ze opnieuw aangeboden worden. Het opnieuw gebruiken van fietsonderdelen vinden ze erg belangrijk: “Een beter milieu begint bij jezelf. Daarom recyclen we de fietsen en krijgen oude onderdelen een nieuw leven.”

De keuze is reuze in Rotterdam, want ook bij 010bikes en bij Boom Tweewielers hebben ze gebruikte fietsen in topconditie. Zien we jou binnenkort rondrijden op een tweedehands stalen ros?

Tweedehands fietsen