Stationshal Rotterdam
  • Zo doe je dat

Met je fiets in het Rotterdams ov

Fietsen is fijn en gezond. Al kan je in de herfst soms overvallen worden door storm en regen. En dan is het wel zo prettig als je een stukje van je route kan ‘valsspelen’. Maar wat doe je met je fiets? De RET helpt je op weg.

  1. Alleen in de metro
    In trams en bussen is geen plek voor fietsen. Maar de Rotterdamse metro’s zijn breder en hebben speciale vakken waar 2 fietsen kunnen staan. Dus je kunt (een deel van) je route droog afleggen onder de grond. Je komt bij de juiste metrowagon met fietsvakken als je instapt bij de deur met het fietslogo.
    Ben je met een vouwfiets op pad? Die mogen ingeklapt altijd mee, ook in de tram en de bus. Kijk je wel uit voor de benen van je medereizigers?
  2. Alleen buiten de spits
    De Rotterdamse metro’s zijn in de ochtend- en avondspits erg vol. Daarom mag je fiets alleen mee na 9.00 uur en niet tussen 16.00 en 18.30 uur. Ook bij evenementen als North Sea Jazz of het Zomercarnaval mag de fiets niet mee in de metro. En als er speciale omstandigheden zijn waardoor het extra druk is, kan je ook op andere momenten tegen worden gehouden door een RET-medewerker.
  3. Zonder pardon naar het perron
    Je fiets meenemen in de metro is handig. Maar kom je wel op het perron? Zeker! Want alle Rotterdamse metrostations hebben een lift, roltrap of (rolstoel)helling. Als een lift of roltrap storing heeft, vind je dat op de site van de RET. Zo kan je op tijd een andere route kiezen.
  4. Wat kost dat?
    Helemaal niets! Je fiets mag, buiten de spits, mee in de metro zonder kaartje.
  5. De fiets kan niet mee, wat nu?
    Bij elke ov-halte is wel een stalling of fietsenrek te vinden. En bij steeds meer metrostations zijn bewaakte fietsenstallingen waar je je fiets veilig achter kunt laten. Dan pik je hem op de terugweg gewoon weer op.