• Zo doe je dat

Met je fiets naar een festival

Je festivalticket is binnen en je treintijden voor de heenweg zijn uitgezocht. Tijd voor een weekendje Lowlands, Decibel of Mysteryland. Maar hoe krijg je al je festivalspullen op de fiets naar de plek van bestemming?

Het begint allemaal met een paar handige aanpassingen aan je fiets. Laat een bagagedrager achter op je fiets installeren en zorg voor een rekje voorop je stalen ros. Zo’n rekje is ideaal, want hier kan je een kratje aan vastmaken waar je allerlei spullen in kan vervoeren. Deze kratjes zijn onder andere te koop bij de Hema. Aan je bagagedrager kan je fietstassen hangen, waar je bijvoorbeeld je slaapzak en campingstoelen instopt. Je tent bind je onder je snelbinders op je bagagedrager. Zo ben je al een heel eind op weg.

Allerlei tassen

Draag een rugtas op de fiets, kies bijvoorbeeld een grote backpack. Hier past lekker veel in, zoals je gasbrander, luchtbed en pomp. Zorg er wel voor dat deze waterdicht is, dan blijven je spullen droog. Dat is wel zo fijn voor de rest van het weekend. Je overige spullen stop je in een stuur- en/of zadeltasje. Deze tasjes zijn ideaal voor de spullen die je snel nodig hebt.

Voorzichtig op pad

Check voordat je op weg gaat of er geen touwtjes van je tent of andere dingen uit je tassen hangen. Als deze tussen je spaken komen, kan je vallen. Controleer voordat je gaat ook nog even je fietslichten en je remmen. Hou er rekening mee dat je niet te veel spullen stopt in het kratje voorop je fiets, dan is het moeilijk om je evenwicht te houden.

Heb je toch te veel spullen en lukt het niet om daar mee te fietsen? Dan kan je ook nog een bakfiets huren in Rotterdam.