• Zo doe je dat

Zo ga je met je fiets door de Maastunnel

Van Noord naar Zuid of van Zuid naar Noord? Dan kan je kiezen voor de Erasmusbrug of de Willemsbrug. Maar een echte Rotterdammert kiest, zeker in de zomer, voor de koelte van de Maastunnel. Al vraagt dat wel wat handigheid. Want om via de fietserstunnel onder de Nieuwe Maas door te gaan, moet je flink afdalen. En dat doe je op een lange, steile houten roltrap. Klinkt misschien spannend, maar met deze 5 insidertips vlieg jij de Maastunnel door:

1. Zorg voor een leeg stuur
Ga je de Maastunnel in? Dan moet je met je fiets aan de hand een steile roltrap af naar beneden. De voorkant van je fiets is het eerste punt dat daalt. Het is fijn als dat zo licht mogelijk is, zodat jij het gewicht makkelijk kunt tegenhouden. Onze tip? Doe die rugzak op je rug in plaats van in het krat voorop.

2. Zet je stuur dwars
Door je stuur te draaien en zo je voorwiel dwars op een trede van de roltrap te zetten, kan je fiets geen kant meer op. Terwijl je met je wiel vooruit nog door kunt rijden naar een volgende tree. Niet fijn als je voeten nog een plekje moeten vinden op de roltrap!

3. Hou een hand net onder je zadel
Als je afdaalt met je stuur in je hand, sta je een beetje voorover geleund. Dit voelt onnatuurlijk. Onze tip? Een hand aan het stuur en de andere hand onder je zadel. Zo heb je een deel van het gewicht recht naast je, veel comfortabeler!

4. Hou rekening met een klimmetje
Heb je de afdaling achter de rug? Dan is het tijd voor de beloning: je zoeft met een lekker vaartje de koele tunnel in. Maar pas op: je moet ook weer een stukje omhoog. De klim is lang niet zo zwaar als die van de Erasmusbrug, maar even terugschakelen halverwege is toch wel fijn.

5. Geheime tip: de lift
Erg leuk, die hoge roltrap. Voor de liefhebber. Ben je niet zo goed ter been, heb je slecht zicht, is je fiets zwaar of ben je gewoon niet zo’n durfal? Pak dan lekker de lift. Aan beide zijden van de tunnel is bij een aparte ingang een lift te vinden die moeiteloos 4 fietsers tegelijk naar de ingang van de fietserstunnel brengt.

Meer weten over de Maastunnel? Kijk op www.maastunnel.nl