• Zo doe je dat

Zo vind jij je fiets terug op het station

Wie kent het niet: na een drukke werkdag ben je helemaal vergeten waar je fiets staat. De fietsenstallingen op het station staan vaak vol, waardoor je fiets terugvinden best lastig is. Met deze tips heb je hem snel weer gevonden.

Step 1 Tip 1: versier je fiets

Kies voor een opvallend zadelhoesje, een grote fietsbel, maak bloemetjes aan je bagagedrager vast of plak opvallend washitape op je stuur. Het is een kleine investering, maar maakt het zoeken een stuk makkelijker. Je kan je stalen ros ook in een opvallende kleur spuiten, dan raak je hem echt nooit meer kwijt en zo wordt je fiets onaantrekkelijk voor diefstal.

Step 2 Tip 2: zoek een vaste parkeerplek

De truc is om op zoek te gaan naar een vaste parkeerplaats voor je fiets. Het helpt om wat verder bij het station vandaan te staan. Je moet dan wat langer lopen naar het spoor, maar je bent minder tijd kwijt aan je fiets parkeren en terugzoeken. Kies bijvoorbeeld altijd voor de derde rij van de stallingen. In sommige stallingen op het centraal station vind je vaknummers en stallingnummers, dan wordt het helemaal easy-peasy natuurlijk. Onthouden of even noteren dat nummer.

Step 3 Tip 3: Foto van je parkeerplek

Onze laatste tip is om na het parkeren van je fiets een foto te maken. Zeker als je wat langer wilt parkeren, bijvoorbeeld vanwege een weekendje weg. Zorg dat er herkenningspunten op de foto staan, zoals paaltjes, hekken, muurtjes of andere opvallende dingen. Dat is dé manier om je fiets makkelijker terug te vinden.

Fiets foetsie?

In de haast je fiets op een plek geparkeerd die daar eigenlijk niet voor bedoeld is? Dan kan het zijn dat de gemeente je fiets heeft weggehaald.

Heb jij nog een goede tip om je fiets snel terug te vinden? We horen het graag! Mail naar opdiefiets@rotterdam.nl